Good morning!
Would you like to know how to prepare a delicious home made nutella-like spread? Yes?
I’m going to explain it.
Equipment:
A powerful food processor or an immersion blender with beaker
Ingredients:
175 gr hazelnuts
about 90-100 ml almond or soya or rice milk
40 gr cocoa powder
30gr cane sugar (you can need more if you want it more sweet)
1 tbsp agave syrup or maple syrup
Method:
- Toast and peel the hazelnuts
- Grind the hazelnuts inch by inch with the food processor until they release their natural oil.
- Add the almond milk in the food processor
- Add one by one the other ingredients and blend them until you’ll obtain a creamy consistent spread. The more you grind the more it will be homogeneous. ( I prefer it a bit crunchy)
- taste it and add some sugar or syrup if you want it more sweet
- Enjoy!
Preserve in the fridge. I’m sure it last 5 days. I always eat it before the sixth day. 😀
As you can see this recipe is very simple. You can use your Vegan-ella to fill your cakes or your crepes or you can spread it on a slice of bread.
I hope you’ll like it.
Bye!
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Buongiorno!
Vi piacerebbe sapere come preparare in casa una sorta di nutella vegana? Sì?
Sto per spiegarvi come fare!
Strumenti necessari:
1 potente robot da cucina o frullatore a immersione con contenitore alto e stretto.
Ingredienti:
175 gr di nocciole
90- 100 ml circa di latte di mandorle o di soia o di riso
40 gr di cacao
30 gr di zucchero (potrete aggiungere più zucchero se vi piace più dolce)
1 cucchiaio di sciroppo d’agave o d’acero
Procedimento:
- Tostare e pelare le nocciole
- Tritarle all’interno di un robot da cucina o utilizzando il frullatore a immersione, finchè non rilasciano il loro olio naturale
- Versare il latte all’interno del robot e frullare
- Aggiungere uno per volta gli altri ingredienti continuando a frullare. Più frullerete più la crema sarà liscia e omogenea. (Io la preferisco quando ci sono dei pezzettini di nocciola)
- Assaggiare e aggiungere un po’ di zucchero o di sciroppo d’agave se la volete più dolce
- Buon appetito!
Conservare in frigo. Sono sicura che dura 5 giorni, l’ho mangiata tutta sempre prima del sesto. 😀
Come avete visto la ricetta è molto semplice e potete utilizzare la vostra Vegan-ella per farcire le vostre torte o crepes o semplicemente spalmandola su una fetta di pane.
Spero che vi sia piaciuta.
Ciao!
Oh my gosh. This looks sinfully delicious!
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Oh yes! 😀 But less than nutella. There is no oil and it is ALL natural
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