Vegan Homemade cocoa and hazelnuts spread – Crema al cacao e nocciole fatta in casa

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Good morning!

Would you like to know how to prepare a delicious home made nutella-like spread? Yes?

I’m going to explain it.

Equipment:

A powerful food processor or an immersion blender with beaker

Ingredients:

175 gr hazelnuts

about 90-100 ml almond or soya or rice milk

40 gr cocoa powder

30gr cane sugar (you can need more if you want it more sweet)

1 tbsp agave syrup or maple syrup

Method:

  1. Toast and peel the hazelnuts
  2. Grind the hazelnuts inch by inch with the food processor until they release their natural oil.
  3. Add the almond milk in the food processor
  4. Add one by one the other ingredients and blend them until you’ll obtain a creamy consistent spread. The more you grind the more it will be homogeneous. ( I prefer it a bit crunchy)
  5. taste it and add some sugar or syrup if you want it more sweet
  6. Enjoy!

Preserve in the fridge. I’m sure it last 5 days. I always eat it before the sixth day. 😀

As you can see this recipe is very simple. You can use your Vegan-ella to fill your cakes or your crepes or you can spread it on a slice of bread.

I hope you’ll like it.

Bye!

 

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Buongiorno!

Vi piacerebbe sapere come preparare in casa una sorta di nutella vegana? Sì?

Sto per spiegarvi come fare!

Strumenti necessari:

1 potente robot da cucina o frullatore a immersione con contenitore alto e stretto.

Ingredienti:

175 gr di nocciole

90- 100 ml circa di latte di mandorle o di soia o di riso

40 gr di cacao

30 gr di zucchero (potrete aggiungere più zucchero se vi piace più dolce)

1 cucchiaio di sciroppo d’agave o d’acero

Procedimento:

  1. Tostare e pelare le nocciole
  2. Tritarle all’interno di un robot da cucina o utilizzando il frullatore a immersione, finchè non rilasciano il loro olio naturale
  3. Versare il latte all’interno del robot e frullare
  4. Aggiungere uno per volta gli altri ingredienti continuando a frullare. Più frullerete più la crema sarà liscia e omogenea. (Io la preferisco quando ci sono dei pezzettini di nocciola)
  5. Assaggiare e aggiungere un po’ di zucchero o di sciroppo d’agave se la volete più dolce
  6. Buon appetito!

Conservare in frigo. Sono sicura che dura 5 giorni, l’ho mangiata tutta sempre prima del sesto. 😀

Come avete visto la ricetta è molto semplice e potete utilizzare la vostra Vegan-ella per farcire le vostre torte o crepes o semplicemente spalmandola su una fetta di pane.

Spero che vi sia piaciuta.

Ciao!

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Crepe with veganella

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Cake filled with veganella

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“Crostata” and veganella

6 thoughts on “Vegan Homemade cocoa and hazelnuts spread – Crema al cacao e nocciole fatta in casa

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