Coconut and lemon cake – Torta al limone e cocco

20140630_210229

Ingredients:

350 gr strong  white flour

170 gr cane sugar

1 lemon zest and juice

90 gr sunflower oil

coconut and almond milk (about 300 ml)

2 tsp baking powder

For the custard:

400 ml soya milk

4 tbsp flour

5 tbsp cane sugar

1 lemon zest

Optional:

Veganella click HERE for the recipe

Icing sugar

Method:

  1. Preheat the oven to 180°C
  2. Sift the flour in a mixing bowl, add the sugar, the oil and the lemon zest. Mix.
  3. Squeeze the lemon and add the juice.
  4. In a beaker mix 150 ml coconut milk and 150 ml almond milk. Pour it little by little in the bowl mixing well with the electric whisk.
  5. Sift the baking powder in the bowl stirring well.
  6. Oil and dust with flour a cake pan, pour the dough inside and bake for about 40 minutes or until the toothpick comes out clean. Let it cool.
  7. Prepare the custard: In a saucepan sift the flour, add the sugar and mix. Pour the soya milk stirring well, add the lemon zest and place the saucepan on the stove on low-medium heat. Stir continuously until it thickens. Let it cool.
  8. Divide the cake in 2 parts, horizontally and spread one disc with custard cream. Place the second disc on the first one. I sprinkled the cake with icing sugar and I prepared a mixture with 5 tbsp of custard cream and 4 tbsp of veganella to decorate the top.
  9. Enjoy!

I hope you like it!

See you tomorrow. Bye ❤

********************************************************************

20140630_210244

Ingredienti:

350 gr di farina

170 gr di zucchero di canna

succo e scorza di un limone

latte di cocco e di mandorla ( circa 300 ml)

90 gr di olio di semi di girasole

2 cucchiaini di lievito

per la crema:

400 ml di latte di soia

4 cucchiai di farina

5 cucchiai di zucchero di canna

la scorza di un limone

Opzionale:

veganella cliccare QUI per la ricetta

zucchero a velo

Procedimento:

  1. Preriscaldare il forno a 180°C
  2. Setacciare la farina in una ciotola e aggiungere zucchero, olio e scorza di limone
  3. Spremere il limone e aggiungere il succo agli altri ingredienti
  4. In un contenitore capiente mischiare 150 ml di latte di cocco e 150 ml di latte di mandorla. Versarlo nella ciotola mischiando con le fruste elettriche.
  5. Setacciare il lievito e mescolare bene
  6. Oliare e infarinare una teglia per torta, versare l’impasto all’interno e infornare per circa 40 minuti o fino a che lo stecchino non sarà pulito. Far raffreddare.
  7. Preparare la crema: in un pentolino setacciare la farina, aggiungere lo zucchero e mescolare. Versare il latte e mescolare bene con la frusta. Aggiungere la scorza e mettere il pentolino sul fuoco a fiamma medio- bassa. Continuare a mescolare e cuocere finchè non si addensa. Lasciar raffreddare.
  8. Tagliare orizzontalmente la torta in due dischi, ricoprire uno dei due dischi con la crema e posizionare il secondo disco sopra il primo. Io ho decorato con un po’ di zucchero a velo e con una mistura fatta con 5 cucchiai di crema e 4 di veganella.
  9. Buon appetito!

Spero che vi piaccia!

A domani ❤

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s