Vegan Crepes – Crepes Vegane

20140706_095432

Hi!

Once, when I thought about crepes the first word that came in my mind was: eggs.

So you can understand how amazed I am when I made my first no-egg crepes. I didn’t think that I could  do them without eggs and I couldn’t believe that their taste was like original one.

I can’t keep this amazing recipe for myself so I want to share it with you!

Ingredients:

150 gr plain flour

250 ml soya milk

1 tbsp oil + a little to cook

2 tbsp  cane sugar

1 pinch of salt

Method:

  1. In a bowl whisk  together all the ingredients. You can use a hand whisk or an electric whisk. It’s the same.
  2. Oil lightly and heat a non-stick pan over a medium-height heat.
  3. Pour the batter into the pan using about 1 spoonfull for each crepe
  4. Tilt the pan with a circular motion so that the batter coats the surface evenly
  5. Cook the crepe until the bottom is light brown. Loosen with a spatula, (help yourself with another spatula or spoon to avoid that the crepe folds and sticks) and cook the other side. 
  6. Fill it with everything you want: custard cream, jam, melted chocolate or home made vegan nutella.
  7. Serve hot

Soon I’ll write my Vegan-ella recipe.

Obviously, you can prepare savoury crepes removing the sugar and adding a little more salt.

I hope you’ll like it.

See you soon. 😀

**********************************************

20140706_095418

Ciao!

In passato, quando pensavo alle crepes la prima parola che mi veniva in mente era: uova.

Potete quindi capire quanto fossi stupita la prima volta che preparai delle crepes vegane. Non pensavo che le avrei potute fare senza uova e non potevo credere che il loro sapore fosse uguale all’originale.

Non posso tenere questa meravigliosa ricetta tutta per me quindi voglio condividerla con voi.

Ingredienti:

150 gr di farina

250 ml di latte di soya

1 cucchiaio di olio + un po’ per cuocerle

2 cucchiai di zucchero di canna

1 pizzico di sale

Procedimento:

  1. Mescolare insieme tutti gli ingredienti in una ciotola. Potete usare una frusta a mano o una elettrica. E’ lo stesso
  2. Oliare leggermente una padella antiaderente e scaldarla a fuoco medio alto.
  3. Versare circa un mestolo di impasto per ogni crepe.
  4. Con un movimento rotatorio della padella fate distribuire l’impasto uniformemente sulla sua superficie.
  5. Cuocere la crepe finchè il lato a contatto con la padella non inizia a dorare. Con una spatola staccare piano piano la crepes e girarla per cuocere l’altro lato ( aiutatevi con un’altra spatola o con un cucchiaio per evitare che la crepe si ripieghi su se stessa e si incolli).
  6. Farcire la crepe con qualsiasi cosa vi piaccia: crema pasticcera, marmellata, cioccolato sciolto o nutella vegana fatta in casa.

Scriverò presto la ricetta della Vegan-ella.

Ovviamente potrete preparare anche delle crepes salate, omettendo lo zucchero e aggiungendo un po’ più di sale.

Spero vi sia piaciuta.

A presto. 😀

Advertisements

3 thoughts on “Vegan Crepes – Crepes Vegane

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s