Smoky Creamy Courgette pasta – Pasta con panna zucchine e paprika affumicata

100_7438

Hello everyone!

I apologize for my absence, I am very busy because my mother and my mother-in-law are guests in my house and I want to spend as much time as possible with them. They’ll come back to Italy next Tuesday. 😦

Anyway, today’s recipe is simple and very tasty! I love it and I hope you like it too.

Ingredients:

350 gr pasta

1 courgette (zucchini)

1/2 leek or 1/2 onion

1 tbsp extra virgin olive oil

about 125 gr soya single cream

2 tbsp smoked paprika

salt to taste

black pepper to taste

chopped parsley to taste

Method:

  1. Boil the water in a pot add salt to taste and add pasta. Let it cook as indicated in the label, stirring sometimes.
  2. Heat the oil in a pan and add the diced leek and courgette. Let it cook on medium heat, stirring sometimes until golden.
  3. Add the smoked paprika, black pepper and the cream. Flavour with salt and let it cook until start to boil.
  4. Drain pasta, leaving aside some cooking water, and add it into the pan. Stir well and sprinkle with chopped parsley.
  5. Enjoy!

*********************************************

Ciao a tutti!

Mi scuso per l’assenza ma mia mamma e mia suocera sono ospiti a casa mia e sono molto occupata. Voglio passare più tempo possibile con loro visto che Martedì tornano in Italia. 😦

Ad ogni modo oggi ho trovato 5 minuti per condividere una ricetta tanto semplice quanto gustosa. Io la adoro e spero piaccia anche a voi.

Ingredienti:

350 gr di pasta

1 zucchina

1/2 porro o mezza cipolla

1 cucchiaio di olio evo

circa 125 ml di panna di soia

2-3 cucchiai di paprika affumicata

pepe nero q.b.

sale q.b.

prezzemolo tritato q.b.

Procedimento:

  1. Fate bollire la pasta in acqua salata
  2. Scaldate l’olio in una padella e aggiungete il porro e la zucchina tagliati a pezzettini. Lasciate cuocere a fiamma media fino a che saranno dorati.
  3. Aggiungete la paprika, il pepe nero e la panna. Mescolate bene, salate e fate cuocere fino a che non inizia a sobollire.
  4. Scolate la pasta, lasciando da parte un pochino di acqua di cottura, e aggiungete il tutto in padella. Mescolate bene, spolverate con una manciata di prezzemolo tritato e servite.
  5. Buon appetito!

100_7440

Advertisements

4 thoughts on “Smoky Creamy Courgette pasta – Pasta con panna zucchine e paprika affumicata

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s