Arroz verde – Green Rice – Risotto verde

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Hello everyone!

This recipe is from Ecuador.

I know my rice wasn’t very green. Maybe there was too much tomato in my stock and so it is a little brown green but it was very good.

I hope you like it!

Ingredients:

2 cup of brown rice

about 1 litre of vegetable stock Click here for the recipe

1/2 cup of basil

1/2 cup of parsley

1 sprig of coriander

about 100 gr baby spinach

1 onion

1 stalk of celery

4 tbsp vegetable oil

1 garlic clove

salt to taste

black pepper to taste

optional: nutritional yeast.

Method:

  1. Chop the spinach, the onion, the parsley,the celery, the garlic, the basil and the coriander in a food processor
  2. Heat the oil in a big frying pan and add the vegetables mix. Saute 5 minutes (1)
  3. Add the rice and let it toast on low heat, stirring often, for 3 minutes. Flavour with salt and pepper. (2)
  4. Add the stock (3) and let it cook, stirring sometimes on low heat until the rice is cooked.
  5. Sprinkle with nutritional yeast and Enjoy!

***************************************

Ciao a tutti!

Questa ricetta viene dall’ Ecuador.

So che il mio riso non era molto verde, forse per colpa del troppo pomodoro presente nel brodo, però era molto buono.

Spero vi piaccia!

Ingredienti:

circa 400 gr di riso integrale

circa 1 litro di brodo vegetale Cliccare qui per la ricetta

1 cipolla

1 pugno di foglie di basilico

1 pugno di foglie di prezzemolo

1 ciuffo di coriandolo

1 spicchio d’aglio

1 gambo di sedano

circa 100 gr di spinaci

4 cucchiai di olio vegetale

sale q.b.

pepe q.b.

optional: lievito in scaglie

Procedimento:

  1. Tritate gli spinaci, la cipolla, l’aglio, il basilico, il prezzemolo, il coriandolo e il sedano con un robot da cucina
  2. Scaldate l’olio in una padella capiente e aggiungete il trito. Fate rosolare 5 minuti (1)
  3. Aggiungete il riso e lasciate insaporire a fiamma bassa, mescolando spesso, per 3 minuti. Insaporite con sale e pepe. (2)
  4. Aggiungete il brodo (3) e lasciate consumare a fiamma bassa fino a che il riso non sarà cotto.
  5. Spolverate con un po’ di lievito in scaglie e buon appetito!
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