Chickpeas frittata with broccoli, leek and smoked paprika – Farifrittata di broccoli, porro e paprika affumicata

100_7204

Hello everyone!

Today I want introduce to you the best chickpeas frittata I have ever made. I hope you like it!

Ingredients for a 28 cm diameter pan:

200 gr broccoli

1 leek

3 tbsp extra virgin olive oil

200 gr chickpeas flour

400 ml water

smoked paprika to taste

salt to taste

black pepper to taste

Method:

  1. Mix well the chickpeas flour with the water in a bowl, until the mixture is smooth and with no lumps . Let it cool in the fridge for at least 1 hours.
  2. Preheat the oven at maximum temperature.
  3. Heat 1 tbsp of oil in a frying pan, chop the broccoli and the leek and add them into the pan. Flavour with salt and paprika and let it cook, stirring sometimes.
  4. Take the mixture from the fridge and add 2 tbsp of oil, a pinch of salt and put in it the cooked veggies. Mix well.
  5. Pour the mixture in a baking pan lined with baking paper and cook in the oven for about 25 minutes.
  6. Sprinkle with a pinch of pepper and smoked paprika.
  7. Enjoy!

***************************************************

100_7203

Ciao a tutti!

Oggi voglio presentarvi la farifrittata più buona che abbia mai fatto. Spero vi piaccia!

Ingredienti per una teglia da 28 cm di diametro:

200 gr di broccoli

1 porro

3 cucchiai di olio evo

200 gr di farina di ceci

400 ml di acqua

paprika affumicata q.b.

sale q.b.

pepe nero q.b.

Procedimento:

  1. In una ciotola mescolate bene la farina di ceci con l’acqua fino ad avere un composto liscio e privo di grumi. Lasciare riposare in frigo per almeno 1 ora.
  2. Preriscaldate il forno alla massima temperatura.
  3. Scaldate un cucchiaio di olio evo in una padella, affettate i broccoli e il porro e aggiungeteli nella padella. Insaporite con sale e paprika affumicata e fateli cuocere, mescolando di tanto in tanto.
  4. Prendete il composto dal frigo, aggiungete due cucchiai di olio, un pizzico di sale e le verdure precedentemente cotte. Mescolate bene.
  5. Versate il composto in una teglia da forno rivestita di carta forno e infornate per circa 25 minuti.
  6. Spolverate con un pizzico di pepe e paprika affumicata.
  7. Buon appetito!

100_7206

Advertisements

6 thoughts on “Chickpeas frittata with broccoli, leek and smoked paprika – Farifrittata di broccoli, porro e paprika affumicata

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s