Turmeric and Ginger Cauliflower – Cavolfiore allo zenzero e curcuma

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Hello everyone!

This is an Ethiopian recipe and I took inspiration from this video .

This dish is full of colour, its smell is so good and its taste is so rich! I hope you like it!

Ingredients:

400 gr cauliflower

2 tbsp extra virgin olive oil

1 red bell pepper

about 30 gr fresh ginger

1/2 onion

2 garlic cloves

1- 2 tbsp of turmeric

cayenne pepper to taste

salt to taste

1/2 glass of water

Method:

  1. Peel and chop the ginger, the onion and the garlic.
  2. Heat the oil in a big frying pan and add the ginger. Let it cook 2-3 minutes and add the onion and the garlic. Let it cook other 3 minutes.
  3. Add the cauliflower and turmeric, pour the water, stir well and cover the pan with a lid. Let it cook 5 minutes on medium heat.
  4. Add the red pepper and flavour with salt. Let it cook until the cauliflower is soft. Sprinkle with a cayenne pepper and stir well.
  5. Serve and enjoy!

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Ciao a tutti!

Questa è una ricetta Etiope e io mi sono ispirata a questo video.

Questo piatto è pieno di colore, ha un profumo buonissimo e un sapore ricco. Spero vi piaccia!

Ingredienti:

400 gr di cavolfiore

2 cucchiai di olio evo

1 peperone rosso

circa 30 gr di zenzero fresco

1-2 cucchiai di curcuma

2 spicchi d’aglio

1/2 cipolla

peperoncino di cayenna q.b.

sale q.b.

1/2 bicchiere di acqua

Procedimento:

  1. Sbucciate e tagliate a tocchetti lo zenzero, la cipolla e l’aglio.
  2. Scaldate l’olio in una pedella capiente e aggiungete lo zenzero. Fate rosolare 2-3 minuti e aggiungete l’aglio e la cipolla. Fate rosolare altri 3 minuti.
  3. Aggiungete il cavolfiore e la curcuma e un po’ d’acqua, mescolate bene e coprite con un coperchio.Lasciate cuocere a fiamma media 5 minuti.
  4. Aggiungete il peperone tagliato a pezzi e insaporite con sale. Continuate a cuocere fino a che il cavolfiore non si sarà ammorbidito. Spolverate con del peperoncino e mescolate.
  5. Servite e buon appetito!

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One thought on “Turmeric and Ginger Cauliflower – Cavolfiore allo zenzero e curcuma

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