Chickpeas frittata with onion, pak choi and spinach – Farifrittata di ceci con cipolle, cavolo cinese e spinaci.

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Hello everyone!

I prepared this dish last Sunday. I had never tried pak choi before and I decided to used it like an ingredient to prepare a chickpeas frittata. It was delicious! I hope you like it!

Ingredients:

150 gr chickpeas flour (gram flour)

300 ml water

2 tbsp extra virgin olive oil

1 pak choi

about 70 gr spinach

1/2 onion

salt to taste

Method:

  1. Mix well the chickpeas flour with the water in a bowl, until the mixture is smooth and with no lumps . Let it cool in the fridge for at least 1 hours.
  2. Heat 1 tbsp of oil in a frying pan and add the veggies previously chopped. Let it cook until they are ready.
  3. Take the mixture from the fridge and add 1 tbsp of oil, a pinch of salt and put in it the cooked veggies. Mix well.
  4. Heat a no stick frying pan and then pour the mixture in. Let it cook on medium heat.
  5. Cover the pan with a lid to make the surface of frittata dried faster.
  6. After about 8 minutes check the bottom of the frittata and if it is golden brown flip to cook the other side. ( I used a plate to help me). Let it cook about 8 minutes.
  7. Serve and enjoy!

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Ciao a tutti!

Ho preparato questo piatto Domenica scorsa. Non avevo mai provato il cavolo cinese per cui ho deciso di utilizzarlo come ingrediente della farifrittata di ceci. Era deliziosa! Spero vi piaccia!

Ingredienti:

150 gr di farina di ceci

300  ml di acqua

2 cucchiai di olio evo

1 cavolo cinese

70 gr di spinaci

1/2 cipolla

sale q.b.

Procedimento:

  1. In una ciotola mescolate bene la farina di ceci con l’acqua fino ad avere un composto liscio e privo di grumi. Lasciare riposare in frigo per almeno 1 ora.
  2. Scaldate un cucchiaio di olio in una padella e aggiungete le verdure precedentemente tagliate. Lasciate cuocere fino a che saranno pronte.
  3. Prendete il composto dal frigo, aggiungete un cucchiaio di olio, un pizzico di sale e le verdure precedentemente cotte. Mescolate bene.
  4. Scaldate una padella antiaderente e versate l’impasto all’interno. Lasciate cuocere a fiamma media.
  5. Coprite la padella con un coperchio per far seccare prima la superficie della frittata.
  6. Dopo circa 8 minuti controllate il fondo della frittata e se è dorato giratela per cuocere l’altro lato ( Io ho usato un piatto per aiutarmi). Lasciar cuocere per circa 8 minuti.
  7. Servite e buon appetito!!

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6 thoughts on “Chickpeas frittata with onion, pak choi and spinach – Farifrittata di ceci con cipolle, cavolo cinese e spinaci.

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