Ravioli with cashews – Ravioli di anacardi

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Hello everyone!

Some days ago I veganized my favourite recipe: Ravioli with ricotta.

I used to prepare this recipe often because I loved it! When I became vegan I decided to quit with it.
Some days ago I had an idea: Why not try to substitute ricotta with cashews ?

I did it! The result was absolutely fantastic! I hope you like it!

Ingredients for 30-35 ravioli

for the dough:

200 gr strong white flour

1 tbsp extra virgin olive oil

about 100-120 ml warm water

1 pinch of salt

for the filling:

200 gr cashews

1 sprig of parsley

1 pinch of salt

1 tbsp nutritional yeast

about 1 small glass of water

ground nutmeg to taste.

for the tomato sauce:

1/2 onion

2 tbsp extra virgin olive oil

1 tin of chopped tomatoes

2-3 basil leaves

1 pinch of salt

Optional: groung almond + nutritional yeast to substitute parmesan cheese.

Method:

  1. Soak the cashews in water one night
  2. Sift the flour in a mixing bowl, add the oil, and a pinch of salt and pour the water, little by little, kneading with hands until you have a dough homogeneous and no sticky. Let it stand 30 minutes.
  3. Drip the cashews and put them in a food processor, add the parsley, the nutmeg, a pinch of salt, the nutritional yeast and a glass of water. Blend well until the mixture is creamy and homogeneous. (1)
  4. Roll out the dough on a surface dusted with flour as thinly as possible.
  5. Place a tsp of filling every 2 cm and put a second sheet of dough on it. (2)
  6. Use your fingertips to seal the edges, trying to expel all the air. Cut with a ravioli cutter or with a wheel cutter.
  7. Dispose your ravioli on a surface dusted with flour.
  8. Prepare the tomato sauce: heat the oil in a frying pan, add the chopped onion and let it brown  2 minutes. Add the chopped tomatoes and flavour with salt and basil. Let it cook 10 minutes on low heat.
  9. Cook the ravioli in a large pot of boiling salted water for about 5 minutes. Drip them carefully and season with tomato sauce and a sprinkle of ground almond and nutritional yeast.
  10. Enjoy!

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Ciao a tutti!

Qualche giorno fa ho veganizzato la mia ricetta preferita: i ravioli di ricotta.

Erano uno dei miei piatti forti ma quando sono diventata vegana ho deciso di rinunciarci.

Poi l’altro giorno mi è venuta un’idea: Perchè non provare a sostituire la ricotta con gli anacardi?

Detto fatto, il risultato era fantastico!

Spero vi piaccia:

Ingredienti per 30-35 ravioli

per l’impasto:

200 gr di farina di grano duro

1 cucchiaio di olio evo

circa 100-120 ml di acqua tiepida

1 pizzico di sale

per il ripieno:

200 gr di anacardi

1 ciuffo di prezzemolo

1 pizzico di sale

1 cucchiaio di lievito alimentare in scaglie

1 pizzico di noce moscata

1 bicchiere scarso di acqua

per il sughetto:

1/2 cipolla

2 cucchiai di olio evo

1 barattolo di pomodori in pezzi

2-3 foglie di basilico

1 pizzico di sale.

optional: mandorle tritate e lievito in scaglie per sostituire il parmigiano

Procedimento:

  1. Mettete gli anacardi in ammollo per una notte
  2. Setacciate la farina in una ciotola e aggiungete l’olio e il sale. Versate l’acqua tiepida, poco per volta, e impastate bene con le mani fino a che non avrete un panetto compatto e omogeo, non appiccicoso. Lasciate riposare mezz’ora.
  3. Scolate gli anacardi e metteteli dentro un robot da cucina insieme a prezzemolo, sale, noce moscata, lievito alimentare e acqua. Frullate bene fino a che non avrete un composto omogeneo e cremoso. (1)
  4. Stendete la pasta su una superficie infarinata cercando di ottenere uno spessore piuttosto sottile.
  5. Mettete un cucchiaino di ripieno sulla sfoglia di pasta a 2 cm di distanza l’uno dall’altro. (2)
  6. Premete con le dita per far aderire i bordi e cercate di far fuoriuscire tutta l’aria. Tagliate i ravioli con uno stampo o utilizzando una rotellina.
  7. Disponete i ravioli su una superficie infarinata in attesa della cottura.
  8. Preparate il sughetto: scaldate l’olio in una padella, aggiungete la cipolla tritata e fate rosolare 2 minuti. Versate dentro il barattolo di pelati in pezzi e insaporite con sale e basilico. Fate cuocere a fiamma bassa 10 minuti.
  9. Cuocete i ravioli in una grande pentola con acqua bollente salata. Scolateli con attenzione e  conditeli con il sugo di pomodoro e una spolverata di mandorle tritate e lievito alimentare
  10. Buon appetito!
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