Coconut, strawberry and blueberry vegan cheesecake – Vegan cheesecake al cocco, fragola e mirtilli.

100_7035

Hello everyone!

Some days ago I made this colourful cheesecake. I hope you like it!

Ingredients:

300 gr rich tea biscuits (without palm oil)

9 tbsp corn oil

340 gr silken tofu

200 gr cashews

1 lemon juice

8 tbsp agave syrup

1 tbsp vanilla extract

2 tbsp dried grated coconut

4 strawberries

1 handful blueberries

12 gr agar agar + 120 ml water

some strawberries and blueberries for decoration.

100_7037

Method:

  1. Soak the cashew in water for one night
  2. Preheat the oven to 180°C
  3. Crush the biscuits to crumbs ( I put them in a food processor) and mix them with the oil.
  4. Line the base of a 20 cm diameter springform cake pan with the mixture  (1) and bake for about 6-8 minutes.
  5. Drip the cashews and put them in a food processor with silken tofu, agave syrup, lemon juice, coconut and vanilla extract. Blend well until the mixture is creamy and homogeneous. (2)
  6. Share the mixture in 3 parts and blend 1 part with strawberries (3) and 1 part with blueberries (4). Left the third part as it is white and coconut flavoured. (5)
  7. Boil 120 ml of water and add the agar agar. Mix well and let it boil 2 minutes. Share the jelly in 3 parts and add one part in the strawberry mixture, one part in coconut mixture and one part in blueberry mixture. Mix well.
  8. Pour the coconut mixture in the pan, on the biscuits and flatten the cream. Add the strawberry cream and flatten again. Add the blueberry cream on the top.
  9. Decorate with strawberries and blueberries (6)and let it cool in the fridge one night.
  10. Enjoy!

***********************************************************

100_7039

Ciao a tutti!

Qualche giorno fa ho preparato questa colorata cheesecake. Spero vi piaccia!

Ingredienti:

300 gr di biscotti vegan (senza olio di palma)

9 cucchiai di olio di mais

200 gr di anacardi

340 gr di silken tofu (tofu seta)

succo di 1 limone

8 cucchiai di sciroppo d’agave

1 cucchiaio di estratto di vaniglia

2 cucchiai di cocco disidratato in scaglie

4 fragole

1 pugno di mirtilli

12 gr di agar agar + 120 ml di acqua

fragole e mirtilli per decorare.

100_7042

Procedimento:

  1. Mettete gli anacardi in ammollo per una notte.
  2. Preriscaldate il forno a 180°C
  3. Sbriciolate i biscotti ( io ho usato un robot da cucina) e uniteli all’olio.
  4. Rivestite il fondo di una teglia a cerniera da 20 cm di diametro (1) e infornate per 6-8 minuti.
  5. Scolate gli anacardi e metteteli in un robot da cucina insieme al silken tofu, lo sciroppo d’agave, il succo di limone, il cocco e l’estratto di vaniglia. Frullate bene finchè non ottenete un composto cremoso e omogeneo. (2)
  6. Dividete il composto in 3 parti: frullate una parte con le fragole (3), una parte con i mirtilli (4) e lasciate la terza parte così com’è, bianca e al sapore di cocco. (5)
  7. Fate bollire 120 ml di acqua e aggiungete l’agar agar. Lasciate bollire 2 minuti e dividete la gelatina in 3 parti. Aggiungetene una alla crema alla fragola, una parte a quella al mirtillo e una parte alla crema al cocco. Mescolate benissimo.
  8. Versate la crema al cocco nella teglia, sopra i biscotti, livellate e aggiungete la crema alla fragola. Livellate di nuovo e aggiungete la crema ai mirtilli.
  9. Decorate la superficie con fragole e mirtilli. (6) Fate raffreddare in frigo una notte.
  10. Buon appetito!
1

1

2

2

3

3

4

4

5

5

6

6

Advertisements

10 thoughts on “Coconut, strawberry and blueberry vegan cheesecake – Vegan cheesecake al cocco, fragola e mirtilli.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s