Spaghetti alla puttanesca vegan

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Hello everyone!

Today I’ll share with you the recipe to prepare a delicious vegan pasta puttanesca. In the original recipe there are anchovies but I don’t eat fish so I decided to substitute them with some wakame.

I hope you like it!

Ingredients:

300 gr spaghetti ( gluten free if you want)

2 tbsp extra virgin olive oil

2 garlic cloves

1 small handful black olives

2 tbsp capers

1 small tsp of dried wakame (optional)

4 red tomatoes

1 sprig of parsley

salt to taste

cayenne peppers to taste

Method:

  1. Rehydrate the wakame in a glass of water.
  2. Slice a x on the tomatoes peel and put them in boiling water. Let them in 5 seconds and then put them in cool water and peel them.
  3. Slice the olives and chop the garlic
  4. Heat the oil in a frying pan and add the garlic, let it cook 3-4 minutes, then add the olives and the capers. Let it cook 5 minutes.
  5. Drip the wakame and chop the tomatoes, add them in the pan. Flavour with salt and a cayenne pepper. Let it cook on low- medium heat until it thicken a bit.
  6. Boil spaghetti in salted water, drip it and put in the saucepan. Sprinkle with chopped parsley.
  7. Sautè 2 minutes and serve.
  8. Enjoy!

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Ciao a tutti! Oggi voglio condividere con voi la ricetta per preparare una deliziosa pasta alla puttanesca vegan.  Come tutti saprete nella ricetta originale ci sono le acciughe, ma io non mangio pesce e ho pensato di sostituirle con un pochino di wakame.  Spero vi piaccia!

Ingredienti:

300 gr di spaghetti (anche senza glutine se volete)

2 cucchiai di olio evo

4 pomodori rossi maturi

1 pugnetto di olive nere denocciolate

2 cucchiai di capperi

2 spicchi d’aglio

1 ciuffo di prezzemolo

1 cucchiaino raso di wakame

sale q.b.

peperoncino q.b.

Procedimento:

  1. Reidratate le wakame in un bicchiere d’acqua
  2. Incidete una x nella buccia dei pomodori e immergeteli 5 secondi in acqua bollente, dopo di che trasferiteli in acqua fredda e pelateli.
  3. Tagliate a rondelle le olive e tritate l’aglio.
  4. Scaldate l’olio in una padella, aggiungete l’aglio e fate rosolare 3 – 4 minuti. Aggiungete le olive e i capperi e fate insaporire 5 minuti.
  5. Scolate le wakame e affettate i pomodori, aggiungete tutto in padella, insaporite con sale e peperoncino e fate cuocere a fiamma medio- bassa fino a che non si addensa.
  6. Bollite gli spaghetti in acqua salata, scolateli e buttateli in padella. Spolverate con prezzemolo tritato.
  7. Fate saltare 2 minuti e servite.
  8. Buon appetito!

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