Ginger and chocolate biscuits – Biscotti zenzero e cioccolato

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Hello everyone! I made these biscuits for the New Year day, they were very nice. I leave to you the recipe. I hope you like it!

Ingredients:

200 gr strong white flour

100 gr wholemeal flour

130 gr cane sugar

90 ml corn oil

about 70 ml water

1 piece of ginger ( about 1 finger long)

50-60 gr dark chocolate drops

1 tsp baking powder

optional: sugar strands to decorate.

Method:

  1. Sift the flours in a bowl and grate the ginger. Add the sugar, the baking powder and the oil and start to mix a bit with your hands.
  2. Pour the water, little by little,  and add the chocolate drops. Knead with the hands until you have a dough smooth and homogeneous.
  3. Roll the dough in plastic wrap and let it stand 20 minutes in the fridge.
  4. Preheat the oven to 180°C and roll out the dough on a surface dusted with flour,  ( I decorated mine with sugar strands) then cut the biscuits using a cutter.
  5. Place them on a baking tray covered with baking paper and bake for about 10-15 minutes or until golden brown.
  6. Enjoy!

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Ciao a tutti! Ho preparato questi biscotti per capodanno, erano molto buoni per cui vi lascio la ricetta, sperando vi piaccia!

Ingredienti:

200 gr di farina di grano duro

100 gr di farina integrale

130 gr di zucchero di canna

90 ml di oilio di mais

circa 70 ml di acqua

1 pezzo di zenzero (lungo circa quanto un dito)

50-60 gr di gocce di cioccolato fondente

1 cucchiaino di lievito vegan

optional: zuccherini per decorare

Procedimento:

  1. Setacciate la farina in una ciotola e aggiungete lo zenzero grattugiato, lo zucchero, il lievito e l’olio. Iniziate a impastare con le mani
  2. Versate l’acqua poco per volta, aggiungete le gocce di cioccolato e impastate bene fino ad ottenere un panetto omogeneo e liscio.
  3. Avvolgete il panetto nella pellicola e lasciatelo riposare 20 minuti in frigo.
  4. Preriscaldate il forno a 180° e stendete il panetto su una superficie piana impolverata di farina ( Io ho decorato i miei con degli zuccherini) e tagliate i biscotti con una formina.
  5. Adagiateli su una teglia rivestita di carta forno e infornateli per circa 10-15 minuti o fino a che non saranno dorati.
  6. Buon appetito!

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