Aubergine and cauliflower in chickpeas batter – Melanzane e cavolfiori in pastella di ceci

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Hello everyone!

Happy Christmas to everybody. I’m late, I know and I am really sorry.

Ingredients:

1 aubergine

300 gr cauliflower

chickpeas flour and water ( 1 part chickpeas flour 2 parts of water ) I can’t say the right amount because it depends on the size of the vegetables

salt to taste

herb the provence to taste

bread crumbs as needed

extra virgin olive oil to season

Method:

  1. Slice the aubergine horizontally and cover each slice with a bit of salt. Let it stand for at least 30 minutes.
  2. Steam the cauliflower
  3. In a bowl put the chickpeas flour and the water. Mix well and let it stand in the fridge for 1 hour.
  4. Preheat the oven to 180°C
  5. Squeeze the aubergine slices to eliminate the excess of water.
  6. Flavour with salt the chickpeas batter, put the bread crumbs into a bowl and add some herbs de provence.
  7. Dunk the aubergine slices and the pieces of cauliflower in the chickpeas butter, then roll them in bread crumbs and put on a baking tray covered with baking paper.
  8. Drizzle with extravirgin olive oil and bake for about 20 minutes or until they are golden brown.
  9. Enjoy!

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Ciao a tutti!

Buon natale! LO so sono in ritardo e mi dispiace tantissimo.

Ingredienti:

1 melanzana

300 gr di cavolfiore

pastella fatta con una parte di farina di ceci e due parti d’acqua ( non vi posso scrivere le quantità perchè dipendono dalle dimensioni delle verdure)

Sale q.b.

Erbette provenzali q.b.

Olio evo per condire

pan grattato q.b.

Procedimento:

  1. Tagliate la melanzana a fette orizzontalmente. Ricoprite ogni fetta con un po’ di sale e lasciate riposare almeno mezz’ora
  2. Cuocete a vapore il cavolfiore.
  3. Mettete in una ciotola farina di ceci e acqua, mescolate bene e lasciate riposare in frigo 1 ora.
  4. Preriscaldate il forno a 180°C
  5. Strizzate le fette di melanzana per eliminare l’acqua in eccetto
  6. Insaporite la pastella con il sale e mettete il pan grattato in una ciotola insieme a un po’ di erbette provenzali
  7. Immergete le fette di melanzana e i petti di cavolfiore nella pastella, poi impanateli e posizionateli su una teglia rivestita di carta forno.
  8. Condite con un filo d’olio evo e infornate per 20 minuti o fino a che non saranno dorati
  9. Buon appetito!
Salted aubergine Melanzane sotto sale

Salted aubergine
Melanzane sotto sale

Chickpeas butter pastella di ceci

Chickpeas batter
pastella di ceci

steamed cauliflower cavolfiore al vapore

steamed cauliflower
cavolfiore al vapore

breadcrumbs and herbs pan grattato ed erbette

breadcrumbs and herbs
pan grattato ed erbette

before cooking prima della cottura

before cooking
prima della cottura

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