Lentils and cabbage soup – Zuppa di lenticchie e cavolo verza.

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Hello everyone!

Today I want to share with you this tasty and easy recipe. I hope you like it!

Ingredients:

200 gr lentils

1 small cabbage

1 onion

1 tin of chopped tomatoes

about 1 l water

some basil leaves

ground nutmeg to taste

salt to taste

Method:

  1. slice the onion and the cabbage very thin
  2. heat the oil in a saucepan (I used a pressure cooker but it is the same)
  3. Add the onion and the cabbage and let them cook 2 minutes
  4. Add the lentils and stir.
  5. After one minutes add the chopped tomatoes, the water and flavour with salt and nutmeg.
  6. Add also the basil and cover the pan with a lid.
  7. Let it cook on low-medium heat until the lentils are soft, stirring sometimes.
  8. Boil pasta, spelt or rice in salted water. ( I used fregola), drip it and add to the soup.
  9. Enjoy!

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Ciao a tutti! Oggi voglio condividere con voi questa ricetta buona e molto facile. Spero vi piace!

Ingredienti:

200 gr di lenticchie

1 cavolo piccolo

1 cipolla

1 lattina di pomodori pelati in pezzi

qualche foglia di basilico

noce moscata q.b.

sale q.b.

Procedimento:

  1. Affettate finemente il cavolo e la cipolla
  2. Scaldate l’olio in una pentola ( Io ho usato la pentola a pressione ma è lo stesso=
  3. Aggiungete la cipolla e il cavolo e lasciate cuocere 2 minuti
  4. Aggiungete le lenticchie e mescolate.
  5. Dopo un minuto aggiungete i pomodori pelati in pezzi, l’acqua e insaporite con sale e noce moscata
  6. Aggiungete il basilico e mettete il coperchio
  7. Lasciate cuocere a fiamma medio bassa fino a che le lenticchie non si saranno ammorbidite. Mescolate di tanto in tanto.
  8. Bollite la pasta, il farro o il riso in acqua salata (Io ho usato la fregola), scolatela e aggiungetela alla zuppa.
  9. Buon appetito!

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