Sea and mountains fregola – Fregola mare e monti

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Hello everyone! Today I want to share with you this delicious recipe.

I used fregola that is a type of pasta from Sardinia, my island, (click here to know more about) but you can use also brown rice. I hope you like it!

Ingredients:

300 gr fregola or brown rice

6 portobello mushrooms

4-5 asparagus

1 tbsp dried porcini mushrooms

2 garlic cloves

2 tbsp extra virgin olive oil

1 tsp dried wakame seaweed

salt to taste

black pepper to taste.

a sprig of parsley

Method:

  1. Rehydrate porcini mushrooms in hot water and wakame in cool water.
  2. Heat the oil in a frying and add the garlic. Let it golden brown.
  3. Add the sliced portobello mushrooms and asparagus. Flavour with salt and sautè 3 minutes.
  4. Drip porcini and wakame and add them into the pan..
  5. Let it cook on medium heat until the mushrooms and the asparagus are cooked, stirring sometimes, then turn off the heat.
  6. Boil the fregola (or the rice) in salted water then drip it leaving aside some cooking water.
  7. Add fregola and cooking water into the pan, turn on the heat and stir well. Sautè 3 minutes.
  8. Season with a sprinkle of chopped parsley and a pinch of black pepper.
  9. Enjoy!

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Ciao a tutti!

Oggi voglio condividere con voi questa deliziosa ricetta.

Io ho utilizzato la fregola, un tipo di pasta tipico della Sardegna, la mia regione ( cliccate qui per saperne di più) ma voi potete sostituirla con del riso integrale. Spero vi piaccia!

Ingredienti:

300 gr di fregola (o riso integrale)

6 funghi portobello

4-5 asparagi

1 cucchiaio di porcini secchi

1 cucchiaino di alghe wakame disidratate

2 spicchi d’aglio

2 cucchiai di olio evo

1 ciuffo di prezzemolo

sale q.b.

pepe nero q.b.

Procedimento:

  1. Reidratate i porcini in acqua bollente e le wakame in acqua fredda.
  2. Scaldate l’olio in una padella, aggiungete l’aglio e fatelo dorate
  3. Aggiungete anche i funghi portobello e gli asparagi affettati. Insaporite con sale e fate saltare in padella 3 minuti
  4. Scolate i porcini e le wakame e aggiungeteli nella padella.
  5. Lasciate cuocere a fiamma media, mescolando di tanto in tanto, fino a che funghi e asparagi non saranno cotti. Dopo di che spegnete la fiamma.
  6. Fate bollire la fregola (o il riso ) in acqua salata. Dopo scolatela lasciando da parte un po’ di acqua di cottura.
  7. Aggiungete fregola e acqua in padella, riaccendete il fuoco e fate saltare 3 minuti.
  8. Insaporite con una spolverata di prezzemolo tritato e un pizzico di pepe nero
  9. Buon appetito!

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