Broccoli and potatoes balls – Polpette di broccoli e patate

019Hello everyone!

First of all I want to sorry because I had a problem with my camera and I can’t show you the photo of  cooked balls. I prepared this recipe for a girl who hated broccoli, she couldn’t eat them because she didn’t like broccoli at all. I am that girl 🙂 .

Ingredients:

400 gr broccoli

1 big potatoes or 2 small

2 garlic cloves

breadcrumbs as needed

salt to taste

turmeric to taste

cayenne pepper to taste

2-3 leaves of basil

extra virgin olive oil to cook.

Method:

  1. Boil the potatoes and steam broccoli. (1)
  2. Put the potatoes, the broccoli, the garlic and the basil in a food processor and blend well. (2) (3)
  3. Add breadcrumbs little by little, until the mixture thickens.Flavour with salt, turmeric and cayenne pepper to taste.
  4. Make the balls and roll them in breadcrumbs. Put the balls on a baking tray covered with baking paper, season with a drizzle of extra virgin olive oil and bake in preheated oven to 180° for 15-20 minutes or until the balls are golden brown. I’m sorry I haven’t any photos to show them 😦
  5. Enjoy!!

*********************************************************

Ciao a tutti!

Come prima cosa voglio scusarmi perchè non ho delle foto per mostrare il risultato finale. Purtroppo ho avuto problemi con la macchina fotografica. Ho preparato questa ricetta per una bambina che odiava i broccoli, non voleva mai mangiarli perchè non gli piacevano proprio per nulla. Quella bambina sono io. 🙂

Ingredienti:

400 gr broccoli

1 patata grande o 2 piccole

2 spicchi d’aglio

2-3 foglie di basilico

pangrattato q.b.

sale q.b.

peperoncino q.b.

curcuma q.b.

olio evo per cuocere.

Procedimento:

  1. Bollite le patate e fate cuocere i broccoli a vapore (1)
  2. Mettete le patate, i broccoli, l’aglio e il basilico in un robot da cucina e frullate bene. (2) (3)
  3. Aggiungente poco per volta il pane grattugiato all’impasto fino a che non sarà della densità giusta da permettervi di fare delle polpette. Insaporite con sale, peperoncino e curcuma.
  4. Formate le polpette e impanatele. Posizionatele su una teglia rivestita da carta forno, conditele con un filo d’olio e cuocetele in forno già caldo a 180° per 15-20 minuti o fino a che saranno dorate. Mi dispiace di non avere una foto da mostrare. 😦
  5. Buon appetito!
014

1

2

2

3

3

Advertisements

2 thoughts on “Broccoli and potatoes balls – Polpette di broccoli e patate

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s