Brussels Sprouts and Butternut Squash Risotto – Risotto alla zucca violino e cavoletti di bruxelles

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Hello everyone!

Easy and tasty recipe today. I hope you like it!

Ingredients:

10 brussels sprouts

400 gr butternut squash

1 leek

2 tbsp extra virgin olive oil

100 gr brown rice for person

black pepper to taste

a sprig of rosemary

turmeric to taste

salt to taste

Method:

  1. Cut the squash in slices and put them on a baking tray. Flavour with some leaves of rosemary and a drizzle of olive oil. Bake in the oven to 180°C until it is soft.
  2. slice the leek (only the white part) and halve the brussels sprouts.
  3. Heat the oil in a frying pan and add the leek and the brussels sprouts. Flavour with salt and let it cook on medium heat until he brussels sprouts are softer and golden brown.
  4. In the meantime boil the rice with one tsp of turmeric in salted water
  5. Smash the pulp of the squash with a fork and add it into the frying pan.
  6. Drip the rice and put it into the pan. Turn on the heat and sautè for 2 minutes.
  7. Flavour with a pinch of black pepper and serve
  8. Enjoy!

************************************************

Ciao a tutti!

Oggi ricetta semplice e gustosa. Spero che vi piaccia!

Ingredienti:

10 cavoletti di bruxelles

400 gr di zucca violino

2 cucchiai di olio evo

1 porro

100 gr di riso integrale a persona

1 rametto di rosmarito

sale q.b.

curcuma q.b.

pepe nero q.b.

Procedimento:

  1. Tagliate la zucca a fette e conditela con un filo d’olio e qualche foglia di rosmarino. Dopo di che cuocetela in forno a 180°C fino a che non si sarà ammorbidita
  2. Tagliate a fettine anche il porro (solo la parte bianca) e tagliate a metà i cavoletti di bruxelles.
  3. Scaldate l’olio in una padella e aggiungete porro e cavoletti. Salate e lasciate cuocere a fiamma media, mescolando di tanto in tanto, fino a che i cavoletti non saranno un po’ ammorbiditi e dorati.
  4. Nel frattempo fate bollire il riso in acqua salata a cui avrete aggiunto un cucchiaino di curcuma.
  5. ora prendete la polpa della zucca, schiacciatela con una forchetta e aggiungetela agli altri ingredienti nella padella.
  6. Scolate il riso, versatelo nella padella e fatelo insaporire due minuti.
  7. Insaporite con un pizzico di pepe e servite.
  8. Buon appetito!

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