Vegan Vanilla panna cotta – Panna cotta alla vaniglia vegan

100_6466

Hello everyone! First time for me with vegan panna cotta. The result is so nice and so I want to share it with you. I hope you like it too!

Ingredients:

500 ml soya cream

4-5 tbsp agave syrup

1 vanilla beans seeds

2tsp agar agar + a bit of soya milk to melt it.

Method:

  1. Dissolve the agar agar in a bit of room-temperature soya milk
  2. Put the soya cream in a saucepan and add the agave syrup and the vanilla seeds. Whisk well.
  3. Place the saucepan on the stove on low medium heat and cook until it start to boil, stirring sometimes, then turn off the heat and add the agar agar previously dissolved.
  4. Stir very very well.
  5. Pour the cream in the ramekins and let it cool a bit on room temperature, then cool in the fridge for at least 2 hours
  6. Decorate your panna cotta as you prefer (chocolate, fruit jelly, caramel, fruit…I used some caramel and fresh strawberries. )
  7. Enjoy!!!

100_6460

**************************************************

100_6464

Ciao a tutti!

Prima volta per me con la panna cotta vegan. Il risultato è molto buono per cui ho deciso di condividere la ricetta con voi. Spero vi piaccia!

Ingredienti:

500 ml panna di soia

semi di 1 bacca di vaniglia

4-5 cucchiai di sciroppo d’agave

2 cucchiaini di agar agar + un pochino di latte di soia per scioglierlo

Procedimento:

  1. Fate sciogliere l’agar agar in un  bicchiere con un po’ di latte di soia a temperatura ambiente
  2. Mettete la panna in un pentolino e aggiungete lo sciroppo d’agave e i semi di vaniglia. Mescolate bene.
  3. Mettete il pentolino sul fuoco a fiamma medio bassa e fate cuocere, mescolando di tanto in tanto, fino a che non inizia a bollire. Dopo di che spegnete subito il fuoco
  4. Aggiungete l’agar agar precedentemente sciolto e mescolate molto bene.
  5. Versate la panna nei pirottini e lasciate raffreddare prima a temperatura ambiente e poi in frigo almeno due ore.
  6. Decorate la vostra panna cotta come più preferite (cioccolato, gelatina alla frutta, caramello, frutta.. Io ho usato caramello e fragole fresche)
  7. Buon appetito!!

100_6446

Advertisements

2 thoughts on “Vegan Vanilla panna cotta – Panna cotta alla vaniglia vegan

    • It is one of my first recipe in which I used agar agar but it is very good. I want to try it in different versions because the result is perfect. I think it was better than the original one that have animal gelatine. 🙂

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s