Vegan Reef Spaghetti – Spaghetti allo scoglio con cozze scappate

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Hello everyone!

Today I want to share with you this amazing recipe. As someone knows 8 months ago I turned vegan and I stopped eating any animal product. I have never regretted my choice but I admit that sometimes I miss the flavour of the sea.  So, yesterday I wanted to try another way to prepare vegan reefs pasta with runaway seafood. 😀 I hope you like it!

Ingredients:

350 gr spaghetti

1/2 tsp dried wakame seaweed

2 garlic cloves

6-7 baby plum tomatoes

1/2 tin of chopped tomatoes

1 sprig of parsley

2 tbsp extra virgin olive oil

optional: some tbsp of silken tofu

salt to taste

black pepper to tast

ground almond to taste

cayenne pepper to taste

Method:

  1. Rehydrate the wakame with water.
  2. Heat the oil in a frying pan and add the garlic cloves. Let it cook on low heat until golden brown.
  3. Add the halved  baby plum tomatoes, the silken tofu, cutted in pieces, and the wakame. Saute 2 minutes.
  4. Add the chopped tomatoes and stir well. Flavour with salt and cayenne pepper and let it cook on low heat for 8-10 minutes. Then turn off the heat .
  5. Boil spaghetti and drip them, leaving aside some cooking water and in the meantime chop almonds very thin and add a pinch of salt and a pinch of black pepper.
  6. Add spaghetti into the pan and turn on the heat. Flavour with chopped parsley and stir to season well.
  7. Serve and sprinkle with almonds.
  8. Enjoy!

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Ciao a tutti!

Oggi voglio condividere con voi questa ricetta sorprendente. Come qualcuno di voi sa, 8 mesi fa sono diventata vegana e ho smesso di mangiare qualsiasi derivato animale. Non mi sono mai pentita della mia scelta anche se confesso che ogni tanto mi è mancato il sapore del mare. Così ho pensato a un altro modo per preparare gli spaghetti allo scoglio ma con le cozze scappate 😀 . Spero vi piaccia!

Ingredienti:

350 gr di spaghetti

1/2 cucchiaino di aghe wakame disidratate

6-7 pomodorini datterini

2 spicchi d’aglio

2 cucchiai di olio evo

1/2 barattolo di pomodori pelati in pezzi

optional: qualche cucchiaio di silken tofu

1 ciuffo di prezzemolo

sale q.b.

mandorle tritate q.b.

pepe nero q.b.

peperoncino q.b.

Procedimento:

  1. Reidratate le alghe in un po’ d’acqua
  2. Scaldate l’olio in padella e aggiungete gli spicchi d’aglio. Fateli rosolare a fiamma bassa fino a che non iniziano a dorare.
  3. Aggiungete i pomodorini tagliati a metà , il silken tofu a pezzettini e le alghe. Fate saltare due minuti.
  4. Aggiungete i pelati in pezzi e insaporite con sale e peperoncino. Fate cuocere a fiamma bassa per 8-10 minuti. Dopo di che spegnete la fiamma
  5. Bollite gli spaghetti e scolateli lasciando da parte un po’ di acqua di cottura, nel frattempo tritate le mandorle fini fini e aggiungete un pizzico di sale e uno di pepe nero.
  6. Mettete li spaghetti dentro la padella. Riaccendete il fuoco e mescolate bene per condirli. Insaporite con un po’ di prezzemolo tritato
  7. Servite e spolverate con le mandorle tritate in precedenza.
  8. Buon appetito!!!
All the seasoning was on the bottom :D Tutto il condimento era sul fondo :D

All the seasoning was on the bottom 😀
Tutto il condimento era sul fondo 😀

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