Pasta with Cauliflower, Red Peppers and Black Olives in Tomato sauce – Pasta al sugo di Cavolfiore, Peperone rosso e Olive nere

100_6188

Hello everyone! Today I want to share with you an idea to make children eat vegetables. My son doesn’t love them, he doesn’t like the veggies consistency but I try to make him eat them in different way. I hope you like it!

Ciao a tutti! Oggi voglio condividere con voi un’idea per far mangiare le verdure ai bambini. Mio figlio non adora le verdure, non gli piace la loro consistenza ma io cerco comunque di fargliele mangiare in diversi modi. Spero che vi piaccia.

Ingredients/ Ingredienti:

1 small cauliflower or 1/2 of normal on / 1 cavolfiore piccolo o metà di uno normale

1 red pepper / 1 peperone rosso

1 onion / 1 cipolla

2 tbsp of extra virgin olive oil / 2 cucchiai di olio evo

1 can of chopped tomatoes / 1 barattolo di pomodori pelati a pezzi

1 sprig of parsley / 1 ciuffo di prezzemolo

black olives to taste / olive nere a piacere

salt to taste / sale q.b.

Method / Procedimento:

Heat the oil in a frying pan and add the chopped onion. Let it golden brown and then add the cauliflower and the red pepper, cut in pieces. / Scaldate l'olio in una padella e aggiungete la cipolla tritata. Lasciatela dorare, dopo di che aggiungete il cavolgiore e il peperone, tagliati a pezzi.

Heat the oil in a frying pan and add the chopped onion. Let it golden brown and then add the cauliflower and the red pepper, cut in pieces. Let cook on low-medium heat until they start to become softer. Stir sometimes. / Scaldate l’olio in una padella e aggiungete la cipolla tritata. Lasciatela dorare, dopo di che aggiungete il cavolgiore e il peperone, tagliati a pezzi. Lasciate cuocere a fiamma medio bassa fino a che non iniziano ad ammorbidirsi, mescolate di tanto in tanto. 

Add the chopped tomatoes and 1 glass of water. Flavour with salt. Let it cook until the veggies are completely cooked, stir sometimes. / Aggiungete i pomodori e 1 bicchiere d'acqua. Salate.  Lasciate cuocere fino a che le verdure non sono completamente cotte, mescolando di tanto in tanto.

Add the chopped tomatoes and 1 glass of water. Flavour with salt. Let it cook until the veggies are completely cooked, stir sometimes. / Aggiungete i pomodori e 1 bicchiere d’acqua. Salate. Lasciate cuocere fino a che le verdure non sono completamente cotte, mescolando di tanto in tanto.

Blend well with an immersion blender and then add the olives. / Frullate bene con un frullatore a immesione e poi aggiungete le olive

Blend well with an immersion blender and then add the olives.  In the meantime boil the pasta in salted water and then drip it, leaving a bit of cooking water and add into the pan. Stir well to season it./ Frullate bene con un frullatore a immesione e poi aggiungete le olive. Nel frattempo fate bollire la pasta in acqua salata, dopo di che scolatela, lasciando un po’ di acqua di cottura, e versatela nella padella. Mescolate bene per condirla

Sprinkle with chopped parsley and serve. Enjoy! / Guarnite con prezzemolo tritato e servite. Buon appetito!

Sprinkle with chopped parsley and serve. Enjoy! / Guarnite con prezzemolo tritato e servite. Buon appetito!

Advertisements

2 thoughts on “Pasta with Cauliflower, Red Peppers and Black Olives in Tomato sauce – Pasta al sugo di Cavolfiore, Peperone rosso e Olive nere

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s