Fruit Vegamisù – Vegamisù alla frutta

012Hello everyone!

Yesterday I prepare this dessert and I called it Vegamisù even if there is not coffee inside. Anyway, I hope you like it!

017Ingredients:

Lady fingers or vegan biscuits ( Here the recipe to prepare your lady fingers)

fruit ( I used strawberries, mango, kiwi and banana but you can choose your favourite fruit)

pineapple juice

Custard cream:

700 ml soya milk

7 bsp flour

8 tbsp cane sugar

vanilla extract to taste

whipped cream:

100 ml soya milk

200 ml corn oil

about 2 tbsp of cane sugar

vanilla extract to taste

Method:

  1. Prepare your biscuits if you want to
  2. Prepare the custard: Sift the flour in a sauce pan, add the sugar and mix a bit. Pour the soya milk, little by little, stirring well with a whisk. Add some vanilla extract and place the saucepan on a stove to low-medium heat. Stir continuously until it thickens. Let it cool
  3. Prepare the whipped cream: Pour the soya milk and the corn oil into a beaker and blend with an immersion blender intermittently and moving your hand up and down. When it starts to thicken add the sugar and the vanilla extract, then blend again until it is completely tick.
  4. Mix the custard and the whipped cream together, blending well with a spoon.
  5. Pour some cream on the bottom of a tray. Distribute it on all the surface.
  6. Pour some pineapple juice into a bowl and dip some lady fingers a time for 3-4 seconds. Layer them on the cream, covering all the surface. Cover the biscuits with other cream and slice the fruit. Distribute the fruit slices on the cream and repeat the operation with biscuits and pineapple
  7. Pour the leftover cream on the biscuits and decorate with other slices of fruit.
  8. Let it cool into the fridge before serving.
  9. Enjoy!!!
The second layer of biscuits

The second layer of biscuits

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Ciao a tutti!

Ieri sera ho preparato questo dolce e l’ho chiamato vegamisù alla frutta nonostante sia privo di caffè. Ad ogni modo spero che vi piaccia!

Ingredienti:

frutta ( io ho usato fragole, mango, kiwi e banana)

biscotti vegan o savoiardi fatti in casa ( ecco qui la ricetta)

succo d’ananas

Crema pasticcera:

700 ml di latte di soia

7 cucchiai di farina

8 cucchiai di zucchero di canna

estratto di vaniglia q.b.

Panna montata:

100 ml di latte di soia

200 ml di olio di mais

circa 2 cucchiai di zucchero di canna

estratto di vaniglia a piacere

Procedimento:

  1. Preparare i biscotti se volete farli a casa.
  2. Preparare la crema pasticcera: in un pentolino setacciate la farina, aggiungete lo zucchero e mescolate un pochino. Versate il latte a filo, mescolando energicamente con una frusta. Aggiungete l’estratto di vaniglia e mettete il pentolino sul fuoco a fiamma medio bassa, continuando a mescolare fino a che non si addensa. Lasciate raffreddare.
  3. Preparate la panna montata: In un contenitore alto e stretto versate il latte e l’olio. Iniziate a frullare a intermittenza con un frullatore a immersione, muovendo la mano su e giù. Quando inizia ad addensare aggiungete zucchero e vaniglia e poi riprendete a frullare fino a che non sarà bella densa.
  4. Mescolate insieme le due creme.
  5. Ricoprite con della crema tutto il fondo di una teglia, versate un po’ di succo d’ananas in una ciotola e intingete dentro un po’ di biscotti per volta lasciandoli immersi per 3-4 secondi
  6. Disponete i biscotti nella teglia in modo da ricoprire tutta la superficie e ricopriteli con un altro stato di crema. Affettate la frutta e distribuite le fette di frutta uniformemente sulla crema. Ripetete l’operazione fatta precedentemente con i biscotti e il succo d’ananas
  7. Ricoprite tutti i biscotti con la crema rimasta e decorate la superficie con altre fette di frutta
  8. Fate raffreddare in frigo prima di servire
  9. Buon appetito!!!

018

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