Courgette pesto Lasagne – Lasagne al pesto di zucchine

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Hello everyone! Yesterday I prepared this delicious lasagne with courgette (zucchini) pesto and white sauce. I hope you like it!

Ingredients:

lasagne sheets egg-free

3 courgettes

4 garlic cloves

60 gr almonds

1 sprig of parsley

7-10 basil leaves

2 tbsp of extra virgin olive oil

2 pinch of salt

for the white sauce

500 ml soya milk

5 tbsp flour

2 tbsp extra virgin olive oil

salt, black pepper and nutmeg to taste.

Method:

a) Prepare the white sauce:

  1. Sift the flour in a saucepan, add the oil and mix a bit.
  2. Pour the milk little by little, stirring well
  3. Place the saucepan on the stove to low medium heat
  4. Add some salt, some black pepper and some nutmeg.
  5. Cook until it thickens stirring continuously.

b) Prepare the pesto:

Blend the courgettes, the almonds, the garlic, the basil and the parsley in a food processor with 2 tbsp of olive oil. Flavour with 1 or 2 pinch of salt.

c) Preheat the oven to 160°C

d) Assemble the lasagne:

  1. Pour a ladle of white sauce and a ladle of pesto on the bottom of a rectangular baking tray
  2. Place the lasagne sheets, covering all the surface and make another layer with white sauce and pesto. Repeat 3-4 times
  3. You have to make 3-4 layers with lasagne sheets. Pour the leftover pesto and white sauce on the top and drizzle with some olive oil.
  4. Bake for about 30 minutes. Check the cooking of the sheets with a fork.
  5. Turn on the grill 5 minutes to make the lasagne golden brown.
  6. Let it cool a bit and serve
  7. Enjoy!!!

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015

Ciao a tutti! Ieri ho preparato queste deliziose lasagne con pesto di zucchine e besciamella. Spero che vi piaccino!

Ingredienti:

Pasta per lasagne

3 zucchine

60 gr di mandorle

1 ciuffo di prezzemolo

4 spicchi d’aglio

7-10 foglie di basilico

2 cucchiai di olio evo

2 pizzichi di sale

Per la besciamella:

500 ml di latte di soia

5 cucchiai di farina

2 cucchiai di olio evo

sale, pepe nero e noce moscata q.b.

Procedimento:

a) Preparare la besciamella:

  1. Setacciare la farina in un pentolino e aggiungere l’olio. Mescolare un pochino
  2. Versare a filo il latte, mescolando bene.
  3. Mettere il pentolino sul fuoco a fiamma medio bassa e aggiungere sale, pepe nero e noce moscata.
  4. Continuare a cuocere, mescolando continuamente, fino a che non si addensa.

b) Preparare il pesto:

Tritare le zucchine, l’aglio, le mandorle, il prezzemolo e il basilico in un robot da cucina aggiungendo due cucchiai di olio.

c) Preriscaldare il forno a 160°C

d) Assemblare le lasagne

  1. Versare un mestolo di besciamella e un pestolo di pesto sul fondo di una teglia rettangolare
  2. Fare un primo strato con le sfoglie di pasta, coprendo tutta la superficie e coprirle versando un altro mestolo di besciamella e un altro mestolo di pesto. Ripetere 3-4 volte
  3. Avrete a questo punto 3-4 strati di pasta. Versate la restante besciamella e il restante pesto sulla superficie e condite con un filo d’olio
  4. Infornate per circa 30 minuti. Controllate la cottura della pasta con una forchetta. Dopo di che accendete il grill 5 minuti per far dorare la superficie
  5. Lasciate raffreddare un pochino prima di servire.
  6. Buon appetito!

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