Chickpeas soup – Zuppa di ceci

048

Hello everyone! Today I want to share with you this easy and delicious recipe. I hope you like it! / Ciao a tutti! Oggi voglio condividere con voi questa facile e deliziosa ricetta. Spero che vi piaccia

Ingredients / Ingredienti:

2 cans of chickpeas ( you can use also dried chickpeas but you have to soak them in water all night long and It would be better cook them with a pressure cooker to lower the cooking time)  / 2 barattoli di ceci ( potete anche utilizzare dei ceci secchi ma dovrete metterli a bagno tutta la notte e sarebbe preferibile cuocerli in una pentola a pressione per dimezzare i tempi di cottura)

1 onion / 1 cipolla

150 gr white cabbage / 150 gr cavolo cappuccio

2 tbsp extra virgin olive oil / 2 cucchiai di olio evo

about 1,5 litre of water / circa 1,5 l di acqua

1 can of chopped tomatoes / 1 barattolo di pomodori a pezzi

1 sprig of parsley / 1 ciuffo di prezzemolo

salt, black pepper and nutmeg to taste / sale, pepe nero e noce moscata q.b.

Method/ Procedimento:

042

Heat the oil into a pot, chop the onion and white cabbage and add them. Let it cook 5 minutes on medium heat, stirring sometimes / Scaldare l’olio in una pentola, tagliare a piccoli pezzi la cipolla e il cavolo e aggiungerli nella pentola. Far cuocere circa 5 minuti a fiamma media mescolando di tanto in tanto.

Wash and drip the chickpeas and add them into the pot. Let it cook other 5 minutes, stirring sometimes. / Lavare e scolare i ceci e aggiungerli nella pentola. Lasciar cuocere altri cinque minuti mescolando ogni tanto

Wash and drip the chickpeas and add them into the pot. Let it cook other 5 minutes, stirring sometimes. / Lavare e scolare i ceci e aggiungerli nella pentola. Lasciar cuocere altri cinque minuti mescolando ogni tanto

Add the chopped tomatoes and flavour with salt, black pepper, nutmeg and parsley / Aggiungere i pomodori in pezzi e insaporire con sale, pepe nero, noce moscata e prezzemolo

Add the chopped tomatoes and flavour with salt, black pepper, nutmeg and parsley / Aggiungere i pomodori in pezzi e insaporire con sale, pepe nero, noce moscata e prezzemolo

Add the water, cover with the lid and let it cook until the chickpeas are soft and the liquid becomes bright red. Stir sometimes. / Aggiungere l'acqua e coprire con un coperchio. Lasciar cuocere fino a che i ceci non si saranno ammorbiditi e il brodo sarà rosso vivo . Mescolate di tanto in tanto

Add the water, cover with the lid and let it cook until the chickpeas are soft and the liquid becomes bright red. Stir sometimes. / Aggiungere l’acqua e coprire con un coperchio. Lasciar cuocere fino a che i ceci non si saranno ammorbiditi e il brodo sarà rosso vivo . Mescolate di tanto in tanto.

I usually boil apart some rice or spelt or pasta  and add it to the soup. Enjoy! / Io solitamente faccio cuocere da parte un po' di riso o farro o anche pasta da aggiungere alla zuppa. Buon appetito!

I usually boil apart some rice or spelt or pasta and add it to the soup. Enjoy! / Io solitamente faccio cuocere da parte un po’ di riso o farro o anche pasta da aggiungere alla zuppa. Buon appetito!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s