Vegan sausage and rosemary risotto – Risotto vegan alla salsiccia e rosmarino.

053

Hello everyone! Today I veganised a recipe that I used to prepare when I was a meat-eater ( 6 years ago) and the result is absolutely amazing! So I want to share it with you. 🙂 / Ciao a tutti! Oggi ho veganizzato una ricetta che ero solita preparare quando mangiavo carne ( 6 anni fa ) e il risultato è assolutamente fantastico! Quindi voglio condividerla con voi

Ingredients / Ingredienti:

400 gr brown rice / 400 gr di riso integrale

3-4 vegan sausage ( you can buy them or prepare them by yourself or use some borlotti beans balls) / 3-4 salsicce vegan ( potete comprarle pronte, o prepararle da voi o usare alcune polpette di fagioli )

1 small onion / 1 cipolla piccola

2 tbsp extra virgin olive oil / 2 cucchiai di olio evo

about 1 litre of vegetable stock / Circa 1 litro di brodo vegetale

1 sprig of rosemary / 1 rametto di rosmarino

black pepper, cayenne pepper and turmeric to taste / Pepe nero, peperoncino e curcuma a piacere

1 tsp of peanut butter / 1 cucchiaino di burro di arachidi

Method / Procedimento:

Prepare the stock. You can use vegetable stock cubes or prepare it boiling one potato, one carrot and one stalk of celery / Preparate il brodo. Potete usare dei dadi vegetali o prepararlo facendo bollire una patata, una carota e un gambo di sedano.

Prepare the stock. You can use vegetable stock cubes or prepare it boiling one potato, one carrot and one stalk of celery / Preparate il brodo. Potete usare dei dadi vegetali o prepararlo facendo bollire una patata, una carota e un gambo di sedano.

Heat the oil into a frying pan, chop the onion and cut the sausages in pieces, then add them into the pan and let it cook 5 minutes / Scaldate l'olio in una padella, tritate la cipolla, tagliate le salsicce in pezzi e  fatele cuocere 5 minuti

Heat the oil into a frying pan, chop the onion and cut the sausages in pieces, then add them into the pan and let it cook 5 minutes / Scaldate l’olio in una padella, tritate la cipolla, tagliate le salsicce in pezzi e fatele cuocere 5 minuti

Add the rice and let it toast on medium heat / Aggiungete il riso e fatelo tostare a fiamma media

Add the rice and let it toast on medium heat / Aggiungete il riso e fatelo tostare a fiamma media

Add 3 ladles of stock and lower the heat. Let the stock consume before adding more. Stir sometimes / Aggiungete 3 mestoli di brodo. Lasciate che il brodo si consumi prima di aggiungerne altro. Mescolate di tanto in tanto

Add 3 ladles of stock and lower the heat. Let the stock consume before adding more. Stir sometimes / Aggiungete 3 mestoli di brodo. Lasciate che il brodo si consumi prima di aggiungerne altro. Mescolate di tanto in tanto

When the stock is consumed the first time add the rosemary / Quando il brodo si consuma la prima volta aggiungete il rosmarino

When the stock is consumed the first time add the rosemary / Quando il brodo si consuma la prima volta aggiungete il rosmarino

Continue adding 2 ladles of stock a time until the rice is almost cooked. Then flavour with black pepper, cayenne pepper and  turmeric. Let the stock consume completely, turn off the stove and add the peanut butter. Mix well. / Continuate ad aggiungere 2 mestoli di brodo alla volta fino a che il riso non sarĂ  quasi cotto. A quel punto insaporite con pepe nero, peperoncino e curcuma e lasciate che il brodo si consumi completamente. Spegnete il fuoco e aggiungete il cucchiaino di burro di arachidi. Mescolate bene

Continue adding 2 ladles of stock a time until the rice is almost cooked. Then flavour with black pepper, cayenne pepper and turmeric. Let the stock consume completely, turn off the stove and add the peanut butter. Mix well. / Continuate ad aggiungere 2 mestoli di brodo alla volta fino a che il riso non sarĂ  quasi cotto. A quel punto insaporite con pepe nero, peperoncino e curcuma e lasciate che il brodo si consumi completamente. Spegnete il fuoco e aggiungete il cucchiaino di burro di arachidi. Mescolate bene

Serve and enjoy! I hope you like it <3 / Servite e buon appetito! Spero che vi piaccia <3

Serve and enjoy! I hope you like it

Advertisements

2 thoughts on “Vegan sausage and rosemary risotto – Risotto vegan alla salsiccia e rosmarino.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s