Roasted Vegetables / Verdure arrosto

070

Ingredients / Ingredienti:

1/2 butternut squash /1/2 zucca gialla

1 aubergine ( eggplant) / 1 melanzana

1 onion / 1 cipolla

200 gr white cabbage / 200 gr di cavolo cappuccio

5-6 mushrooms / 5-6 funghi

extra virgin olive oil to taste / olio evo q.b.

salt for the aubergine and salt to flavour / sale per la melanzana e sale per condire

ground black pepper and cayenne pepper to taste / pepe nero e peperoncino macinati q.b.

1 sprig of parsley / 1 ciuffo di prezzemolo

herbs to taste / erbe aromatiche a piacere

Method / Procedimento:

1) Cube the aubergine, put the pieces into a small and cover with a big pinch of salt. Let it stand / Tagliate a cubetti la melanzana, mettete i pezzi in una ciotola e copriteli con un bel pizzico di sale. Lasciate riposare.

2) Preheat the oven to 180° C / preriscaldate il forno a 180° C

Empty the half squash using a knife and a spoon, then cube the pulp and put it into a bowl / Svuotate la metà zucca usando un coltello e un cucchiaio, dopo di che tagliate a cubetti la polpa e mettetela in una ciotola.

Empty the half squash using a knife and a spoon, then cube the pulp and put it into a bowl / Svuotate la metà zucca usando un coltello e un cucchiaio, dopo di che tagliate a cubetti la polpa e mettetela in una ciotola.

Slice the mushrooms, the cabbage, the onion and add them into the bowl with the squash. Squeeze the aubergine cubes to eliminate the excess of water and add them too. Flavour with a drizzle of extra virgin olive oil, a pinch of salt, black pepper, cayenne pepper, chopped parsley and herbs. Mix well / Affettate i funghi, il cavolo bianco, e la cipolla e metteteli nella ciotola insieme alla zucca. Strizzate i cubetti di melanzana per eliminare l'acqua in eccesso e aggiungete anche quelli. Insaporite con un filo d'olio evo, un pizzico di sale, di pepe nero e peperocino, del prezzemolo tritato e un po' di erbe aromatiche.

Slice the mushrooms, the cabbage, the onion and add them into the bowl with the squash. Squeeze the aubergine cubes to eliminate the excess of water and add them too. Flavour with a drizzle of extra virgin olive oil, a pinch of salt, black pepper, cayenne pepper, chopped parsley and herbs. Mix well / Affettate i funghi, il cavolo bianco, e la cipolla e metteteli nella ciotola insieme alla zucca. Strizzate i cubetti di melanzana per eliminare l’acqua in eccesso e aggiungete anche quelli. Insaporite con un filo d’olio evo, un pizzico di sale, di pepe nero e peperocino, del prezzemolo tritato e un po’ di erbe aromatiche.

Fill the half squash with the vegetables, place the squash on a baking tray covered with baking paper  and bake for about 20-25 minutes. If there are some leftover veggies you can bake them in a separate baking tray. / Riempite la metà zucca con le verdure, disponetela su una teglia rivestita di carta forno e infornatela per 20-25 minuti. Se vi avanzano delle verdure potete cuocerle in una teglia a parte.

Fill the half squash with the vegetables, place the squash on a baking tray covered with baking paper and bake for about 20-25 minutes. If there are some leftover veggies you can bake them in a separate baking tray. / Riempite la metà zucca con le verdure, disponetela su una teglia rivestita di carta forno e infornatela per 20-25 minuti. Se vi avanzano delle verdure potete cuocerle in una teglia a parte.

This is the result. I hope you like it! / Questo è il risultato. Spero che vi piaccia!

This is the result. I hope you like it! / Questo è il risultato. Spero che vi piaccia!

Enjoy! / Buon appetito!  <3 Kiana

Enjoy! / Buon appetito! ❤ Kiana

Advertisements

2 thoughts on “Roasted Vegetables / Verdure arrosto

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s