Raisin and chocolate cake – Torta all’uvetta e cioccolato

10628319_10203990463494983_80313884208274410_n

Hello everyone!

Today I share with you this simple cake recipe. I hope you like it!

Ingredients:

300 gr strong white flour

a lot of raisin

50 gr ground dark chocolate

150 gr cane sugar

90 gr sunflower or corn oil

about 280 ml no dairy milk

vanilla extract to taste

2 tsp baking powder

Method:

  1. Soak the raisin in water for an hour
  2. Preheat the oven to 180°C
  3. Sift the flour in a bowl and add the sugar and the oil. Start to mix
  4. Pour the milk, little by little, stirring with an electric whisk, until the dough is soft, no sticky and smooth.
  5. Add some drops of vanilla extract
  6. Sift the baking powder and mix well
  7. ground the dark chocolate in a food processor and drip the raisin
  8. Add the chocolate and the raisin into the dough stirring well with a spoon
  9. Oil and dust with flour a cake pan. I used a long one.
  10. Bake for about 35 minutes or until the toothpick comes out clean
  11. Let it cool and enjoy!

See you soon!

****************************************************************

10374986_10203990463734989_2492250293527023807_n

Ciao a tutti!

Oggi condivido con voi la ricetta di questa torta semplice e saporita

Ingredienti:

300 gr di farina di grano duro

150 gr zucchero di canna

90 gr olio di mais o di girasole

tanta uvetta

50 gr di cioccolato fondente tritato

circa 280 ml di latte vegetale

estratto di vaniglia q.b.

2 cucchiaini di lievito

Procedimento:

  1. Ammollare l’uvetta in acqua per un’ora
  2. Preriscaldare il forno a 180°
  3. Setacciare la farina in una ciotola e aggiungere zucchero e olio iniziando a mescolare
  4. Versare il latte poco per volta, mescolando con delle fruste elettriche, fino a che il composto non sarà soffice, non appiccicoso e omogeneo.
  5. Aggiungere qualche goccia di estratto di vaniglia
  6. Tritare il cioccolato fondente con un robot da cucina e scolare l’uvetta
  7. Unire il cioccolato e l’uvetta al composto, mescolando con un cucchiaio
  8. Oliare e infarinare una teglia per torta. Io ne ho usato una lunga da plumcake
  9. Infornare per circa 35 minuti o fino a che lo stecchino non verrà fuori pulito
  10. Lasciar raffreddare e buon appetito!

A presto!

Advertisements

2 thoughts on “Raisin and chocolate cake – Torta all’uvetta e cioccolato

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s