Three custard creams pudding – Dolce al cucchiaio con 3 creme pasticcere

035

Hello everyone! This is an idea to prepare an easy and quick pudding. / Ciao a tutti! Questa è un’idea per preparare un dolce al cucchiaio in modo facile e veloce.

Ingredients / Ingredienti:

400 ml soya / 400 ml di latte di soia

4 tbsp flour / 4 cucchiai di farina

5 tbsp cane sugar / 5 cucchiai di zucchero di canna

vanilla extract / estratto di vaniglia

50 gr dark chocolate / 50 gr di cioccolato fondente

2 tbsp cocoa powder / due cucchiai di cacao in polvere

10-15 strawberries / 10-15 fragole

1/2 lemon zest / la scorza di mezzo limone

some dark chocolate drops / qualche goccia di cioccolato fondente

some almonds / qualche mandorla

Method / procedimento:

  1. Sift the flour in a sauce pan, add the sugar and mix well. / Setacciate la farina in un pentolino, aggiungete lo zucchero e mescolate bene
  2. Pour the milk, little by little, stirring well with a whisk and add the vanilla extract / versate il latte, poco per volta, mescolando bene con una frusta e aggiungete l’estratto di vaniglia.
  3. Place the sauce pan on a stove to low-medium heat and whisk continuously until the custard starts to thicken / Mettete il pentolino sul fuoco a fiamma medio bassa e continuate a mescolare finchè la crema non inizia ad addensarsi.
  4. Share the custard in 3 parts. Put 2 parts in 2 bowls and leave one part into the pan. / dividete la crema in 3 parti, mettendo due parti in due ciotole e lasciando una parte nel pentolino.
  5. Add the chocolate and the cocoa powder in the pan. Turn on the stove on low heat and whisk until the chocolate is melted. Turn off the stove / Aggiungete il cioccolato e il cacao nel pentolino. Accendete il fuoco a fiamma bassa e mescolate finchè il cioccolato non sarà sciolto. Spegnete il fuoco.
  6. Blend 6 strawberries with an immersion blender and add the juice in one of the bowls. / frullate 6 fragole con un frullatore a immersione e aggiungete il succo in una delle due ciotole.
  7. Add the lemon zest in the last bowl. / Aggiungete il limone nell’ultima ciotola
  8. Now you have 3 custards: one chocolate, one strawberry and one lemon. / Ora avete 3 creme: una al cioccolato, una alla fragola e una al limone.
  9. Slice  some strawberries / Tagliate a fette alcune fragole
  10. Arrange the custard into a glass as you like, adding the slices of strawberries and some chocolate drops in the middle / Disponete le creme in un bicchiere come più preferite, aggiungendo le fette di fragola e qualche goccia di cioccolato nel mezzo.
  11. Decorate the top with some almonds / decorate la superficie con qualche mandorla
  12. Let it stand in the fridge before serving / fate riposare in frigo prima di servire
  13. Enjoy! / Buon appetito

017

Advertisements

One thought on “Three custard creams pudding – Dolce al cucchiaio con 3 creme pasticcere

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s