Tomato and almond pesto – Pesto di pomodori e mandorle

044

Hello everyone!

Today I want to share with you this delicious recipe. I prepared it yesterday for my brother’s birthday and it  was a success ( Here the cake)

Ingredients:

10 cherry tomatoes

100 gr almonds

5 basil leaves

1 sprig of parsley

2 garlic cloves

2 tbsp of extra virgin olive oil

Method:

  1. Boil some water. Incise the peel of the tomatoes and boil them 5 seconds. Drip them and put in a bowl with cool water. Peel them completely
  2. Put the tomatoes, the almonds, the garlic, the basil and the parsley into a food processor and blend.
  3. Heat the oil in a frying pan. Add the pest, the salt,  and let it warm 1 minutes, stirring sometimes
  4. Boil the pasta and take 1 ladle of cooking water to dilute the pesto.
  5. Drip the pasta and add it into the pan to season it.
  6. Enjoy

Yesterday I added to the ingredients some mushrooms. I sliced the mushroom and I let them cook in the oil before adding pesto to the saucepan. It was very nice!

10388111_10203835752347301_6985773514121853109_n

************************************************************************

Ciao a tutti!

Oggi voglio condividere con voi questa ricetta deliziosa. Ieri l’ho preparata per il compleanno di mio fratello ed è stata un successo ( Qui la torta).

Ingredienti:

10 pomodori ciliegino

100 gr di mandorle

2 spicchi d’aglio

5 foglie di basilico

un ciuffo di prezzemolo

1 pizzico di sale

2 cucchiai di olio evo.

Procedimento:

  1. bollire dell’acqua, incidere la buccia dei pomodori e farli bollire 5 secondi. Scolarli e metterli in una ciotola con acqua fredda e privarli della buccia.
  2. Tritare insieme i pomodori , le mandorle, l’aglio, il prezzemolo e il basilico con un robot da cucina.
  3. Scaldare l’olio in una padella, aggiungere il pesto, salare e farlo scaldare un minuto, mescolando qualche volta
  4. Bollire la pasta, prendere un mestolo di acqua di cottura e diluire il pesto.
  5. Scolare la pasta e buttarla nella padella per condirla
  6. Buon appetito!

Ieri io ho aggiunto agli ingredienti anche dei funghi. Li ho tagliati a fette e li ho cotti insieme all’olio prima di aggiungere il pesto. Era davvero buono!

042

Advertisements

2 thoughts on “Tomato and almond pesto – Pesto di pomodori e mandorle

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s