Pearl barley and lentils soup – Zuppa di lenticchie e orzo perlato

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Hello everyone!

Today I want to share with you the recipe of this soup. I love it!!!! In Italy I prepared it with spelt but here, in UK, I rarely find it so I use pearl barley.

Ingredients:

250 gr pearl barley or spelt

250 gr brown lentils

about 1 l vegetable stock

1 onion

1 sprig of rosemary

2 tbsp extra virgin olive oil

salt and paprika to taste

Method:

  1. Prepare the stock. You can do it boiling one potato, 1 carrot and 1 celery stalk in salted water or simply using a stock cube.
  2. Chop the onion very thin
  3. Heat the oil in a sauce pan and add the onion. Cook for 3 minutes until it golden brown, stirring sometimes
  4. Add the pearl barley and the lentils and pour the stock until they soak. Add the rosemary.
  5. Lower the heat and let it cook, stirring sometimes. Add a ladle of stock ( or water if the stock is over) when necessary.
  6. When the lentils and the barley become soft raise the heat to make the liquid evaporate. Taste to know if it is necessary to add a bit of salt.
  7. Flavour with a sprinkle of ground paprika
  8. Enjoy!

See you soon!

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Ciao a tutti!

Oggi voglio condividere con voi la ricetta di una delle mie zuppe preferite.

In Italia la preparavo utilizzando il farro ma qui, in Inghilterra, lo trovo di rado per cui lo sostituisco con l’orzo perlato.

Ingredienti:

250 gr di orzo perlato o farro

250 gr di lenticchie marroni

circa 1 l di brodo vegetale

1 cipolla

2 cucchiai di olio evo

1 rametto di rosmarino

sale e paprika q.b.

Procedimento:

  1. Preparare il brodo. Potete farlo o facendo bollire in acqua saltata 1 patata, 1 carota e 1 gambo di sedano o utilizzando un dado vegetale.
  2. Tagliare la cipolla finissima.
  3. Scaldare l’olio e far rosolare la cipolla 3 minuti, mescolando di tanto in tanto
  4. Aggiungere le lenticchie e l’orzo e versare il brodo finchè non sono completamente a mollo. Aggiungere il rosmarino
  5. Abbassare la fiamma e lasciar cuocere, mescolando di tanto in tanto. Aggiungere una mestolata di brodo (o acqua nel caso il brodo sia finito) se necessario per terminare la cottura.
  6. Quando le lenticchie e l’orzo diventano morbidi sollevare la fiamma per consumare il liquido. Assaggiare e se necessario aggiungere un po’ di sale.
  7. Insaporire con una spolverata di paprika.
  8. Buona appetito!

A presto!

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