Italian dishes Italians dont’ know

Since I moved to England I have seen a lot of dishes pass off as Italian, which don’t exist in Italy.

This amused me every time.

This is my list:

  1. Canned “Italian” ravioli or spaghetti. Nobody eat canned pasta in Italy. The first time I saw these in the supermarket I was shocked 😀
  2. Spaghetti with meatballs. The only time I saw it in Italy is when I was a child and I saw Lady and the trump.
  3. Fettuccine Alfredo. Who is Alfredo? 😀 I have never eaten fettuccine Alfredo. I have no idea about its taste or ingredients.
  4. Pizza or pasta with chicken. In Italy people eat chicken as main course, after pasta, not with pasta.
  5. Garlic Bread. In Italy we have the bruschetta: toasted slice of bread flavoured with extra virgin olive oil and garlic or/and chopped fresh tomatoes and basil but it isn’t the same. Garlic bread is too much “buttery”, bruschetta is “light”.
  6. Carbonara with everything but egg. The real carbonara is made with eggs, cheek lard and pecorino romano but somebody makes it with bacon, eggs and parmesan cheese. Someone else add some double cream. But carborara without eggs is not carbonara in Italy.
  7. Potato gnocchi in Italy is always set in the refrigerator aisle with fresh pasta.
  8. Pepperoni. In Italy if I ask for pepperoni I’ll definitely have some bell peppers (peperoni in Italian). Pepperoni is spicy Salame. Salame not Salami 😀
  9. In Italy we have cappuccino for breakfast not after lunch or in the afternoon.
  10. Coffee in Italy is short and strong. I have never had a coffee outside my home since I was here. 😀
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8 thoughts on “Italian dishes Italians dont’ know

      • Si, le fettuccine Alfredo nascono in un ristorante in di via della scrofa a Roma e Alfredo ne e’ appunto L inventore. Credo che qualche turista coi soldi sia passato di li e ci abbia fatto un business. Questa si che è stata un’idea. Le polpette sugli spaghetti si fanno soprattutto a casa. A casa mia le ho viste spesso.

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      • Io mai mangiato la pasta con le polpette nè l’ho mai vista. Ho mangiato le polpette al sugo dopo la pasta o la pasta con il sugo delle polpette ma insieme mai 🙂

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    • Nuvola ho cercato ste fettuccine Alfredo. Ma è pasta al burro!!!!! Cioè ho sempre fatto le fettuccine Alfredo da non vegana e non lo sapevo? Certo è che Alfredo è un po’ furbetto. IO credo che siamo tutti Alfredo allora… 😀 Chi non ha fatto la pasta al burro quando non sapeva cosa cavolo cucinare?

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      • In realtà va capito il contesto storico. Nascono nel 1914 ed era un’alternativa alla cacio e pepe, entrambi piatti poveri. Non era una furbata ma una necessità. Il cibo non rappresenta solo un bel piatto per farci la foto ma ti parla e ti racconta una storia, un contesto, ti parla delle persone che lo hanno cucinato e mangiato. Via della scrofa è una via importante, se in una trattoria preparavano anche un piatto così semplice deve farti capire delle cose.

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      • Bè sì in effetti il contesto storico conta tanto. La cosa strana è che sia un piatto famoso in tutto il mondo mentre da noi è semplice pasta al burro. Anche se nei ristoranti qui la fanno con la panna e poi c’è qualcosa tipo prezzemolo in mezzo. Totalmente differente dall’originale

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