Potato Rosti – Rosti di patate

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Hello everyone.

The first recipe today is easy and very tasty.

Ingredients:

500 gr peeled potatoes

1 onion

1 tbsp flour

1/2 tsp paprika

1 pinch nutmeg

salt and ground black pepper to taste

herbs to taste

olive oil for cooking

Method:

  1. Grate the potatoes and the onion. Mix them together in a bowl. Add 1 tbsp of flour and flavour with paprika, nutmeg, salt and pepper.
  2. Grind the herbs and add them to the mixture
  3. Heat 2 tbsp of extra virgin olive oil in a no-stick frying pan.
  4. You can cook one big rosti or some smaller. I think that cooking single portion is easier.
  5. Add one tbsp of mixture a time, press it with the fork. Let it cook for about 5 minutes, until it forms a golden brown crust underneath. Carefully flip it over to cook the other side.
  6. Remove and drain off any excess of oil on kitchen paper.
  7. Enjoy!

See you soon! Kiana ❤

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Ciao a tutti!

La prima ricetta di oggi è facile e molto saporita.

Ingredienti:

500 gr patate sbucciate

1 cipolla

1 cucchiaio di farina

1/2 cucchiaino di paprika

1 pizzico di noce moscata

sale e pepe nero a piacere

olio evo per cuocere

erbe aromatiche a piacere

Procedimento:

  1. Grattugiare le patate e la cipolla e mescolarle insieme a un cucchiaio di farina, all’interno di una ciotola
  2. Aggiungere il sale, il pepe, la noce moscata e  la paprika
  3. Sminuzzare le erbe aromatiche e aggiungerle
  4. In una padella antiaderente far scaldare due cucchiai di olio evo
  5. A questo punto potete cuocere un unico rosti o tanti rosti più piccoli. Io credo che sia più facile cuocere singole porzioni.
  6. Far cuocere un cucchiaio di impasto per volta e pressarlo con una forchetta. Lasciar cuocecere ogni parte finchè non sarà dorata e non formerà una crosticina.
  7. Disporre i rosti appena cotti sulla carta assorbente per eliminare l’eccesso di olio.
  8. Buon appetito!

A presto! Kiana ❤

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