Sassarese Aubergine – Melanzane alla sassarese

20140604_181431

Good morning everyone!

Today I want to share with you a popular recipe from Sassari, my city. It is very simple but very tasty and the aubergines can be cooked in the oven or in the barbecue.

Ingredients:

1 Aubergine per person

2-3 garlic cloves

2 sprig of parsley

salt to taste

extra virgin olive oil to taste

optional:

cayenne pepper

cherry tomatoes

chopped almonds.

Method:

  1. Wash the aubergines and cut the ends. Share them in 2 parts, cutting vertically.
  2. Slice a grill on the aubergine pulp with a knife and cover well with salt. Let it stand for at least 30 minutes
  3. Squeeze well the aubergines to eliminate the excess of water.
  4. Preheat the oven to 180°C
  5. Drizzle each aubergine surface with olive oil and flavour with a mixture of chopped garlic and parsley ( and cayenne pepper if you like it spicy). Place the aubergines on a tray covered with baking paper.
  6. Bake until the pulp of the aubergine starts to become soft. If you want you can add some chopped tomatoes or chopped almonds and complete the cooking until the pulp is very soft.
  7. Enjoy!!!

See you soon,

Kiana

**************************************************************************

20140604_181442

Buongiorno!

Oggi vorrei condividere con voi una ricetta molto popolare a Sassari, la mia città. E’ veramente una ricetta molto semplice ma molto saporita. Le melanzane possono essere cucinate sia in forno che al barbecue

Ingredienti:

1 melanzana a persona

2-3 spicchi d’aglio

2 ciuffi di prezzemolo

sale q.b.

olio extra vergine di oliva q.b

Opzionale:

pomodori ciliegino

mandorle tritate

peperoncino

Procedimento:

  1. lavare le melanzane, tagliare le estremità e dividerle in due parti verticalmente. Incidere una griglia sulla polpa delle melanzane utilizzando un coltello e cospargerle con il sale. Lasciatele riposare minimo 30 minuti.
  2. Strizzare bene ogni parte per eliminare l’eccesso di acqua.
  3. Preriscaldae il forno a 180°C
  4. Insaporire ogni metà con un filo d’olio e un trito di aglio e prezzemolo (e peperoncino se vi piace piccante). Disporre le melanzane su una teglia ricoperta di carta forno.
  5. infornare finchè la polpa non inizia ad ammorbidirsi. A questo punto se volete potete aggiungere dei pomodorini a pezzi o delle mandorle tritare e continuare la cottura finchè la polpa non sarà bella morbida.
  6. Buon appetito!!

A presto!

Kiana

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s