Vegan Parmigiana style Aubergine – Melanzane stile parmigiana vegan

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Hello!

Parmigiana Aubergine was one of my favourite dish when I wasn’t vegan so I had to try to “veganize” it. I was inspired by Vale Ria, in the Facebook group ” Si può fare”. Thanks to her, the result is very nice.

Ingredients:

2 aubergine

vegan ragù

vegan white sauce

150 gr almonds

salt to taste

oil for cooking

Method:

  1. Wash the aubergine, cut the ends and slice them thin. You can grill them immediately or cover with salt, let them stand for a least 30 minutes, squeeze to eliminate the excess of water and then fry. Flavour the grilled aubergine with salt and with a drizzle of olive oil.
  2. Prepare the vegan ragù. Here you can find different recipes to make it.
  3. Prepare the white sauce. Here you can find the recipe
  4. Chopped the almonds. Put the almonds in a food processor with a pinch of salt and some ground black pepper. I usually chop one part thinner and another part in bigger pieces.
  5. Preheat the oven to 180°C
  6. Cover the bottom of a baking tray with ragù, add the white sauce and place the aubergine slices. Sparkling with thinner chopped  almonds and make other 2 layers alternating ragù, white sauce, aubergine and almonds. Make 3 layers in total. Cover the top with copious white sauce and sprinkle with bigger pieces of almonds.
  7. Bake for about 15-20 minutes
  8. Enjoy!!

I hope you like it!

See you soon, Kiana

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Ciao!

La parmigiana di melanzane era uno dei miei piatti preferiti quando non ero vegana quindi ho provato a veganizzarla. Sono stata ispirata da Vale Ria, del gruppo Facebook ” Si può fare”. Grazie a lei il risultano è veramente buono.

Ingredienti:

2 melanzane

ragù vegan

besciamella vegan

150 gr di mandorle

olio per la cottura

sale q.b

Procedimento:

  1. Lavare le melanzane e tagliare le estemità.Tagliarle a fette sottili. Se volete potete grigliarle subito e condirle successivamente con sale e olio di oliva oppure potete ricoprire di sale, lasciarle riposare 30 minuti, strizzarle per eliminare l’acqua in eccesso e friggerle.
  2. Preparare il ragù. Qui potete trovare diverse ricette.
  3. Preparare la besciamella. Qui la ricetta
  4. Tritare le mandorle. Io solitamente ne trito una parte molto fine e una parte grossolanamente.
  5. Preriscaldare il forno a 180°
  6. Coprire il fondo di una teglia col ragù, aggiungere uno strato di besciamella, adagiare le fette di melanzane e spolverare con le mandorle tagliate finemente, fare altri due strati alternando ragù, besciamella, melanzane e mandorle. Fare in totale 3 strati. Coprire l’ultimo strato con abbondante besciamella e distribuire le mandorle tagliate grossolanamente.
  7. Infornare per circa 15- 20 minuti
  8. Buon appetito!!!

A presto!

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