Raisin and chocolate bread – Panini all’uvetta e al cioccolato

611

Hello guys!

It’s time for the second recipe: chocolate or raising bread.

Ingredients:

600 gr strong white flour

100 gr cane sugar

300 ml no dairy milk

6 gr salt

60 gr corn oil or sunflower oil

16 gr fresh brewer’s yeast or 6 gr dried

dark chocolate or/and raisin

Method:

  1. Dissolve the yeast in 100 ml warm plant milk
  2. Stir the flour in a bowl, make a hole in the centre and pour the milk and yeast mixture, stirring with a fork. Add the oil, the sugar and the other milk. At last add the salt.
  3. Mix well with your hands, until the dough is smooth and compact.
  4. Slice an x on the surface of the dough, put it into a bowl, cover the bowl with a tablecloth and let it rise for at least 3 hours in a warm place. For example the off oven.
  5. When the dough is raised share it in 4 parts.
  6. Roll over each part on a surface dusted with flour.Try to make a rectangle. Distribute on the surface of the dough the pieces of chocolate or the raisin and then roll up the rectangle shaping a cylinder.
  7. Cut the cylinder in equal parts. Each part will be a little bread.
  8. You can roll into a ball them or left them as they are.
  9. Place them on a baking tray covered with baking paper, leaving some distance between them.
  10. Brush with some plant milk and let it raise for 1 hour
  11. Preheat the oven to 180°C
  12. Bake for about 25 minutes.
  13. Enjoy!

I hope you like it! See you soon!

❤ Kiana

609

**********************************************************************************************

607

Ciao ragazzi!

E’ arrivato il momento della seconda ricetta di oggi: Pane all’uvetta e al cioccolato

Ingredienti:

600 gr farina di grano duro

100 gr zucchero di canna

300 ml latte vegetale

6 gr sale

60 gr olio di mais o di girasole

16 gr lievito di birra fresco o 6 gr di lievito secco.

Cioccolato fondente e/o uvetta a piacere

Procedimento:

  1. Sciogliere il lievito in 100 ml di latte vegetale tiepido
  2. Setacciare la farina in una ciotola, fare un buco al centro e versare all’interno il composto di latte e lievito, mescolare con una forchetta e aggiungere olio, zucchero e il restante latte.
  3. Mescolare bene con le mani fino ad ottenere un impasto liscio e compatto.
  4. Incidere una x sulla superficie dell’impasto, mettere l’impasto in una ciotola e coprire la ciotola con una tovaglia. Far lievitare almeno 3 ore in un posto caldo. Ad esempio il forno spento.
  5. Una volta che l’impasto sarà lievitato dividerlo in 4 parti
  6. Stendere ogni parte su una superficie infarinata, cercando di dare una dorma triangolare. Distribuire i pezzi di cioccolato fondente o sull’impasto e poi arrotolare l’impasto formando un cilindro.
  7. Dividere ogni cilindro in parti uguali. Ogni parte sarà un piccolo panino
  8. Potete arrotolare ogni pezzo in una palla o lasciarlo così com’è.
  9. Posizionare i panini su una teglia ricoperta di carta forno, lasciando un po’ di distanza tra l’uno e l’altro
  10. Spennellare con un po’ di latte vegetale e lasciar lievitare un’altra ora.
  11. Preriscaldare il forno a 180°
  12. Infornare per circa 25 minuti
  13. Buon appetito!!

Spero vi sia piaciuta. A presto!

❤ Kiana

610

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s