Vegan Vanilla & Cocoa Muffins – Muffins alla vaniglia e cacao

100_5452

Hello everyone!
First recipe today: Vanilla and Chocolate muffins with dark chocolate inside.

Ingredients:

300 gr strong white flour

150 gr cane sugar

40 gr cocoa powder

80 gr sunflower oil

no dairy milk as needed ( about 300 ml)

vanilla extract to taste

2 tbsp baking powder

about 100 gr dark chocolate

Method:

  1. Preheat the oven to 180°C
  2. In a mixing bowl sift the flour, add the sugar, the vanilla extract and the oil mixing well
  3. Add the milk little by little, until the dough is smooth and soft. Whisk with an electric whisk
  4. Sift the baking powder and stir well
  5. Share the dough in two equal parts and pour one part in another bowl.
  6. Sift the cocoa powder in one part and diluite adding some no dairy milk until the two doughs have the same consistency
  7. Oil and dust with flour the muffin cases. Place in each muffin some tbsp of vanilla dough and some of chocolate dough.
  8. Insert in each muffin a small piece of dark chocolate
  9. Bake for about 25 minutes or until the toothpick comes out clean
  10. Let it cool. Enjoy!!!!

I hope you like it! See you soon ❤

************************************************************************

100_5453Ciao a tutti!

Prima ricetta di oggi: Muffin al cacao e vaniglia con cioccolato fondente all’interno.

Ingredienti:

300 gr di farina 0

150 gr di zucchero

80 gr di olio di semi di girasole

estratto di vaniglia q.b.

40 gr. di cacao

latte vegetale q.b. ( circa 300 ml)

2 cucchiaini di lievito

100 gr dark chocolate

Procedimento:

  1. Preriscaldare il forno a 180°C
  2. In una ciotola setacciare la farina e aggiungere zucchero, vaniglia e olio. Mescolare bene
  3. Aggiungere il latte, poco per volta, finchè l’impasto non risulterà liscio e morbido. Mescolate con una frusta elettrica
  4. Setacciare il lievito e incorporarlo bene
  5. Dividere l’impasto in due parti uguali, versare una parte in un’altra ciottola
  6. Setacciare il cacao in una delle due parti e diluire l’impasto con altro latte finchè i due impasti non avranno la stessa consistenza.
  7. Oliare e infarinare gli stampi per muffins. Versare all’interno qualche cucchiaio di composto alla vaniglia e qualche cucchiaio di composto al cacao
  8. Inserire all’interno di ogni muffin un piccolo pezzo di cioccolato fondente
  9. Infornare per circa 25 minuti o fino a che la prova stecchino non sarà superata.
  10. Lasciar raffreddare. Buon appetito!

Spero vi piaccia! A presto ❤

100_5454

Advertisements

2 thoughts on “Vegan Vanilla & Cocoa Muffins – Muffins alla vaniglia e cacao

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s