Smashed Hulk Peas and potatoes soup – Zuppa di Hulk Vellutata di piselli e patate

20140704_183454

Hello everyone!

Keep calm, nobody can smash Hulk 😀 but I call this soup Hulk Smashed to convince my 6 years son to eat it. And it works!!!

Ingredients:

300 gr frozen peas

4-5 potatoes

1 onion

2 tbsp extra virgin olive oil

water as needed about 1 litre

salt to taste

ground black pepper to taste

ground nutmeg to taste

a sprig of rosemary

optional: sunflower and pumpkin seeds

Method:

  1. Heat the oil in a pot, add the chopped onion and sautĂŠ for 2 minutes. Add the peas and the potatoes, chopped in small pieces, stir and let it cook until the peas are defrosted.
  2. pour the water and let  the potatoes and the peas soak. Lower the heat.
  3. Flavour with salt, black pepper and rosemary. Cover with the lid and let it cook, stirring sometimes. Add some warm water if necessary to end the cooking.
  4. Blend it with an immersion blender.
  5. Sprinkle with sunflower and pumpkin seeds before serving.
  6. Enjoy!

I hope you like it!

See you soon! Kiana ❤

*******************************************************************************

Ciao a tutti!

State pure tranquilli! Nessuno può ridurre Hulk in una zuppa ma mio figlio non lo sa ed è per questo che ho chiamato cosĂŹ questa vellutata di piselli e patate, convincendolo a mangiarla perchè cosĂŹ lui avrebbe potuto assorbire tutta la forza di Hulk. 😀 Non credo ovviamente che ci abbia creduto sul serio, ma questo espediente gliel’ha resa simpatica nonostante il verde non sia il colore preferito dai bambini, per quanto riguarda il cibo.

Ingredienti:

300 gr di piselli surgelati

4-5 patate

1 cipolla

acqua q.b. circa 1 l

sale, pepe nero e noce moscata q.b.

1 rametto di rosmarino

2 cucchiai di olio evo

Procedimento:

  1. Scaldare l’olio in una padella, aggiungere la cipolla tagliata a pezzi e lasciar rosolare per 2 minuti. Aggiungere i piselli e le patate tagliate a piccoli cubetti e lasciar cuorere, mescolando di tanto in tanto finchè i piselli non si saranno scongelati.
  2. Aggiungere l’acqua, il tanto che basta affinchè le patate e i piselli stiano completamente coperti. Abbassare la fiamma.
  3. Insaporire con sale, pepe, noce moscata e rosmarino e mettere il coperchio. Lasciar cuocere, mescolando di tanto in tanto, fino a che non sarĂ  cotto. Aggiungere dell’acqua calda se necessario per terminare la cottura.
  4. Frullare con un frullatore a immersione.
  5. Cospargere di semi di girasole e di zucca prima di servire.
  6. Buon appetito.

Spero che vi piaccia!

A presto! ❤ Kiana

20140704_183539

Advertisements

2 thoughts on “Smashed Hulk Peas and potatoes soup – Zuppa di Hulk Vellutata di piselli e patate

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s