Vegan Pumpkin and apples cake – Torta con zucca e mele vegan

056

In the previous post I wrote that today is my first time with pumpkin, so I had to try different recipe with this special ingredient.

I thought to prepare a cake with apples and pumpkin and it is absolutely delicious. I don’t know if anyone have tried this recipe before me, the only thing that I know is that everyone MUST taste this cake. It is so creamy and naturally sweet. Yummy!

Ingredients:

300 gr strong white flour

150 cane sugar

70 gr corn oil

8 medium apples

2 tbsp baking powder

soya milk as needed ( about 250 ml)

1/4 pumpkin

1 lemon zest

Method:

  1. Preheat the oven to 180°C
  2. put the pumpkin in a food processor and blend it
  3. sift the flour in a mixing bowl, add the pumpkin, the sugar, the lemon zest and the oil and mix with a spoon
  4. Pour the soya milk little by little, stirring well, until your dough is soft and smooth.
  5. Sift the baking powder and mix well with a whisk
  6. Peel the apples and slice them. Add the apple into the dough but leave aside some slices (about 2 apples)
  7. Oil and cover with flour a tray. Pour the dough in the tray and cover with the leftover slices.
  8. Bake for about 40-45 minutes or until the toothpick comes out clean
  9. Let it cool.
  10. Enjoy!!!

I hope you like it! I love it!

See you soon, Kiana ❤

060

******************************************************************************

Come ho scritto nel post precedente oggi è stata la prima volta in cui ho mangiato la zucca, quindi l’ho voluta provare in diversi modi.

Ho pensato di preparare una torta con mele e zucca ed era assolutamente deliziosa. Non so se qualcuno ci abbia pensato prima di me, l’unica cosa che so è che tutti la dovrebbero assaggiare. E’ così cremosa e dolce in modo naturale. Buonissima!

Ingredienti:

300 gr di farina di grano duro

150 gr di zucchero di canna

70 gr di olio di semi di mais

8 mele medie

1/4 di zucca

2 cucchiaini di lievito

latte di soia q.b. circa 250 ml

la scorza di un limone

Procedimento:

  1. Preriscaldare il forno a 180°
  2. Frullare la zucca con un robot da cucina
  3. Setacciare la farina in una ciotola e aggiungere zucchero, olio, zucca e scorza di limone. Mescolare con un mestolo di legno.
  4. Versare il latte di soya poco per volta, mescolando bene, finchè il composto non è morbido e liscio
  5. Setacciare il lievito e incorporarlo con la frusta
  6. Sbucciare e affettare le mele. Aggiungere le fette di mela all’impasto lasciando da parte qualche fetta (circa 2 mele)
  7. Oliare e infarinare una teglia, versare all’interno l’impasto e coprire con le fette rimaste
  8. Infornare per 40-45 minuti o fino a che la prova stecchino non sarà superata
  9. Lasciar raffreddare
  10. Buon appetito!

Spero che vi piaccia! Io la amo!

A presto, Kiana ❤

057

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s