Pumpkin Ravioli – Ravioli alla zucca

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Hello everyone! Today, for the first time in my life, I prepared some pumpkin ravioli. I had never eat pumpkin before so I don’t really know what does it taste, but the result is not bad at all. / Ciao a tutti! Oggi per la prima volta nella mia vita ho preparato dei ravioli di zucca. Non avevo mai mangiato la zucca prima per cui non so bene che sapore dovrebbe avere, però il risultato non era male

Ingredients:

for the filling / per il ripieno:

1/2 pumpkin / zucca

1 leak / porro

1/2 onion / cipolla

2 tbsp extra virgin olive oil / cucchiai di olio extravergine di oliva

salt to taste / sale q.b.

ground black pepper to taste / pepe nero macinato q.b.

1 sprig of parsley / 1 ciuffo di prezzemolo

pasta dough:

300 gr strong white flour / farina di grano duro

1 tbsp extra virgin olive oil / cucchiaio di olio extra vergine di oliva

1 pinch of salt / pizzico di sale

about 150-200 ml warm water / circa 150-200 ml di acqua calda

Method / procedimento:

1) prepare the dough / preparare l’impasto

  1. In a mixing bowl stir the flour and add 1 tbsp of olive oil, a pinch of salt and water, little by little, mixing with your hands until you have a dough smooth and homogeneous. / In una ciotola settaciare la farina e aggiungere un cucchiaio di olio evo, un pizzico di sale e acqua, poco per volta, mischiando con le mani finchè non otterrete un composto liscio e omogeneo.
  2. Let it stand for at least 30 minutes / lasciate riposare per almeno 30 minuti

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2) prepare the filling / preparare il ripieno:

  1. Cut the pumpkin in pieces / tagliate la zucca a pezzi
  2. Heat 2 tbsp of olive oil in a pot and add the chopped leak and onion, stirring sometimes, until they are golden brown. Then add the pumpkin. / In una pentola scaldate 2 cucchiai di olio evo, aggiungete la cipolla e il porro tritati, mescolando di tanto in tanto finchè non sono dorati. Dopo aggiungete la zucca.
  3. Flavor with salt and black pepper and mix well / insaporite con sale e pepe e mescolate bene
  4. Cover the pot with a lid, lower the heat and let cook until the pumpkin is soft. Stir sometimes / Mettete il coperchio, abbassate la fiamma e lasciate cuocere finchè la zucca non è morbida. Mescolate di tanto in tanto.
  5. When it is cooked, blend it with the parsley using an immersion blender. / Quando è cotta frullatela insieme al prezzemolo utilizzando un frullatore a immersione

3) Make the ravioli / Fare i ravioli

  1. Roll out the down on a floured surface dusted with flour. / Stendete l’impasto su una superficie infarinata
  2. Place a teaspoon of the pumpkin filling on each every 2 cm / Mettete un cucchiaino di ripieno alla zucca ogni 2 cm
  3. Fold over the top half of the dough and, working from the centre of the line outwards, press firmly around each pile of filling with your fingers to push out any trapped air and seal in the filling. / rimboccate la parte superiore dell’impasto e premete dal centro verso l’esterno per far sigillare i due lembi e far uscire l’aria intrappolata.
  4. Cut the ravioli with a wheel or a knife or a ravioli cutter / Tagliate i ravioli con una ruota, o con un coltello o con una formina per raviolo.
  5. Boil the ravioli and wait them to raise the surface. / Bollite i ravioli fino a che non salgono in superficie.
  6. Season with everything you want. Today I prepared a quick pesto made with almonds, garlic and parsley. I hope you like it! See you soon! ❤ Kiana  / Conditeli come più preferite. Io oggi ho preparato un pesto veloce con mandorle prezzemolo e aglio. Spero che vi piaccia. A presto ❤ Kiana

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PicMonkey Collage

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