Sweet and Sour Cauliflower – Cavolfiore in agrodolce

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Hello!

The second recipe today is a sweet and sour cauliflower, easy to make and very very tasty.

Ingredients:

1 Cauliflower

1/2 onion

2 garlic cloves

1/4 cup white wine vinegar

1/2 cup of water

2 tbsp extravergin olive oil

1/2 can chopped tomatoes sauce

black olives to taste

salt to taste

ground black pepper and paprika to taste

1 sprig of parsley

optional: sunflower and pumpkin seeds

Method:

  1. Heat 2 tbsp of olive oil in a big pot. Add the sliced onion and the crushed garlic cloves. Sautè for two minutes.
  2. Cut the cauliflower in pieces and add it in the pot. Stir a bit and let it cook for three minutes.
  3. Add the vinegar and stir again.
  4. After 2 minutes add the black olives and 1/2 can of chopped peeled tomatoes. Add the water, mix well and lower the heat.
  5. Flavour with salt, black pepper and the paprika. Cover with lid and stir sometimes. Let it cook until the cauliflower are soft.
  6. Add the chopped parsley, remove the lid and raise the heat. Let it cook until the sauce thickens.
  7. Serve and add some sunflower and pumpkin seeds
  8. Enjoy

See you soon!

Kiana ❤

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La seconda ricetta di oggi è: cavolfiori in agrodolce, facili da preparare e veramente molto gustosi.

Ingredienti:

1 cavolfiore

mezzo bicchiere di aceto di vino bianco

1 bicchiere di acqua

2 cucchiai di olio evo

1/2 cipolla

2 spicchi di aglio

1/2 barattolo di pomodori pelati in pezzi

qualche oliva nera

sale q.b.

pepe nero macinato e paprika a piacere

un ciuffo di prezzemolo

Procedimento:

  1. In una pentola capiente scaldare 2 cucchiai di olio di oliva e aggiungere la cipolla a fette e gli spicchi d’aglio pressati. Far rosolare 2 minuti
  2. Tagliare il cavolfiori a pezzi e aggiungerli nella pentola. Mescolare un po’ e lasciar cuocere 3 minuti
  3. bagnare con l’aceto e lasciar insaporire mescolando di nuovo
  4. Dopo 2 minuti aggiungere le olive nere, i pelati in pezzi e un bicchiere d’acqua. Mescolare bene e abbassare la fiamma.
  5. Insaporire con sale, pepe e paprika, mettere il coperchio e far cuocere finchè i cavolfiori non si saranno ammorbiditi. Mescolare di tanto in tanto
  6. Aggiungere il prezzemolo tritato, togliere il coperchio e sollevare la fiamma facendo cuocere fino a che il sughetto non si sarà un po’ ristetto.
  7. Servire e aggiungere qualche seme di girasole e di zucca
  8. Buon appetito!

A presto!

❤ Kiana

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