Almond Walnuts and Hazelnuts Cocoa Cake – Torta al cacao con mandorle noci e nocciole.

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Hello everyone!

I would like to tell you that yesterday I open a Facebook page. You can find it in the right sidebar and you can join if interested. ūüôā I’d like to use it to share something more about me and about my recipes and I think that it could be useful for those who aren’t signed up to WordPress and want to be up to date to new blog recipes.

Anyway, my first recipe today is simple, tasty and good-looking. This is one of the higher cake I have ever done since I was vegan, so it is perfect for filling.

Ingredients:

300 gr flour

20 gr potato starch

180 gr cane sugar

60 gr cocoa powder

70 gr of walnuts almonds and hazelnuts mixed

90 ml sunflower oil

370 ml no dairy milk

16 gr baking powder.

Method:

  1. Toast in the oven the almonds, walnuts and hazelnuts. Meanwhile in a large bowl sift the powders, except for the baking powder. Add the  sugar. Stir with a wooden spoon.
  2. Once the walnuts almonds and hazelnuts are toasted¬†put them in a food processor and blend. You can use also a powerful hand blender. They’ll become an¬†¬†oily cream. Add it¬†to the mixture.
  3. Add the oil, always stirring  with a spoon and then  add the milk, a little at a time mixing continuously.
  4. Once you’ve added all the milk stir quickly with the electric whisk until¬†the mixture is smooth, then sift the baking powder and mix again quickly with the electric whisk to incorporate it well.
  5. Oil and cover with flour a 24 cm diameter baking tray. Pour the dough in the tray and bake in preheated oven to 180¬įC for about 40 minutes or until the toothpick comes out clean.
  6. Let it cool.
  7. Enjoy!

I hope you like it!

Let me know if you’ll try!

See you soon,

Kiana ‚̧

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Ciao a tutti!

Vorrei comunicarvi che ieri ho aperto una pagina su fb. Trovate il banner sulla barra laterale destra e se interessati potrete unirvi ūüôā Mi piacerebbe condividere qualcosa in pi√Ļ su di me e sulle mie ricette e penso che potrebbe essere utile per chi non √® iscritto a wordpress e vuole essere aggiornato sulle nuove ricette del blog.

Comunque, la mia prima ricetta di oggi √® semplice, saporita e anche bella da vedere. Questa √® una delle torte pi√Ļ alte che abbia mai fatto da quando sono vegana, il che la rende perfetta per la farcitura.

Ingredienti:

300 gr farina

20 gr di fecola

180 gr di zucchero

60 gr cacao

70 gr di noci mandorle e nocciole miste

90 ml di olio di semi di girasole

370 ml di latte vegetale

una bustina di lievito da 16 gr

Procedimento:

  1. innanzitutto tostare le mandorle le noci e le nocciole nel forno. Nel frattempo in una ciotola capiente setacciare le polveri, tranne il lievito, e aggiungere lo zucchero. Mescolare con un cucchiaio di legno.
  2. Una volta che le noci mandorle e nocciole sono tostate frullarle con un robot da cucina. Potete utilizzare anche un frullatore ad immersione potente . Diventeranno una crema oleosa. Aggiungerla al composto.
  3. Aggiungere l’olio, mescolando ¬†sempre col cucchiaio e poi aggiungere ¬†il latte, poco per volta per farlo incorporare.
  4. Una volta  aggiunto tutto il latte mescolare velocemente con la frusta elettrica fino a che il composto è omogeneo, dopo di che  setacciare  il lievito , mescolando ancora velocemente con la frusta elettrica per incorporarlo bene.
  5. Oliare e infarinare una teglia da 24 cm di diametro e infornare nel forno preriscaldato a 180¬į per circa 40 minuti o fino a che lo stecchino non uscir√† pulito
  6. Lasciar raffreddare
  7. Buon Appetito!

Spero che vi sia piaciuta.

Fattemi sapere se la proverete!

A presto,

Kiana ‚̧

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