Vegan Crème Brûlée

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Hi everyone!

Today I want to share with you this simple recipe to prepare a delicious Crème Brûlée.

Usually  a chef blow torch is needed to caramelize the sugar but I left mine in Sardinia so I find another way to do that and the results is as much good as traditional.

Ingredients for 5  Crème Brûlée:

500 ml soya milk

5 tbsp flour

6 tbsp cane sugar

lemon zest or/ and vanilla extract

cane ugar to make caramel about 1 tbsp for portion

( If you need to prepare 6 you’ll use 600 ml soya milk 6 tbsp of flour 7 tbsp of sugar. If you need 4 you’ll use 400 ml soya mil 4 tbsp of flour and 5 tbsp of sugar. Ok?)

Method:

  1. In a saucepan sift the flour and add the sugar, stir well with a whisk
  2. Add, little by little the soya milk blending continuously to make the batter smooth with no lumps
  3. Add the lemon zest or/and vanilla extract and place the saucepan on the stove to low-medium heat. Cook until it tickens.
  4. Share the custard cream in the ramekins
  5. Sprinkle each ramekin with 1 tbsp of cane sugar.
  6. Turn on the grill in the oven to 180° C.
  7. Place the ramekins in the higher oven rack and cook for about 10 minutes until all the sugar is caramelized.
  8. Let them cool to room temperature. Then put them in the fridge for about 15 minutes before serving

If you have the blow torch the method will be a bit different. You have to prepare the custard cream as described above, pour it in the ramekins and let it cool to room temperature and then cool it completely in the fridge. When ready to serve sprinkle each ramekin with 1 tbsp of cane sugar and caramelise it with a bowl torch.

I hope you’ll like it!

See you soon!

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Ciao a tutti!

Oggi voglio condividere con voi questa semplice ricetta per preparare una deliziosa Crème Brûlée.

Solitamente è necessario avere un cannello da cucina per poter caramellare lo zucchero, ma io ho lasciato il mio in Sardegna per cui ho trovato un altro modo per farlo e il risultato è altrettanto buono.

Ingredienti per 5 porzioni:

500 ml di latte di soia

5 cucchiai di farina

6 cucchiai di zucchero di canna

scorza di un limone o/e estratto di vaniglia

zucchero di canna per caramellare, circa un cucchiaio per porzione

( se volete preparare 6 porzioni userete 600 ml di latte di soia, 6 cucchiai di farina e 7 di zucchero. Se ne volete preparare 4 userete 400 ml di latte di soia, 4 cucchiai di farina e 5 di zucchero. Ok?)

Procedimento:

  1.  In un pentolino setacciare la farina e aggiungere lo zucchero. Mescolare bene con una frusta
  2. Aggiungere piano piano il latte di soia, mescolando continuamente per non far sì che l’impasto resti liscio e privo di grumi
  3. Aggiungere la scorza di limone e mettere il pentolino sul fuoco a fiamma medio-bassa. Cuocere fino a che si addensa
  4. Dividere la crema nei pirottini
  5. Ricoprire la superficie di ogni pirottino con circa 1 cucchiaio di zucchero di canna
  6. Accendere il grill del forno a 180°
  7. Posizionare i pirottini nel livello più alto del forno e cuocere per circa 10 minuti, fino a che tutto lo zucchero non sarà caramellato.
  8. Lasciar raffreddare prima a temperatura ambiente e poi in frigo per 15 minuti prima di servire.

Se avete il cannello il procedimento sarà un po’ diverso. Dovrete preparare la crema come descritto sopra, versarla nei pirottini e poi lasciarla raffreddare prima a temperatura ambiente e dopo in frigo. Al momento di servire ricoprirete di zucchero ciascun pirottino e lo caramellerete con il cannello.

Spero che questa ricetta vi sia piaciuta!

A presto!

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