Hello everyone!
Today I want to share with you the easiest cake recipe! This is a very simple cake, with simple taste, perfect to be filled or decorated in any way you like.
Ingredients:
350 gr strong white flour
150 gr cane sugar
70 gr sunflower oil
about 300 gr water
1 lemon zest
16 gr baking powder
Method:
- Preheat the oven to 180°C
- Put the sugar and the water in a mixing bowl and stir well
- add the lemon zest, the oil and sift the flour, mix with an electric whisk
- Sift the baking powder blending continuously
- Oil and cover with flour a baking tray, pour the dough into the tray e bake for about 35-40 minutes. Insert a cocktail stick to know if it is cooked well.
- You can fill it with custard cream ( click here for the recipe) or veganella (click here). I’ll put some photos to show you my water cakes.
I hope you’ll like it!
Bye!
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Ciao a tutti!
Oggi voglio condividere con voi la ricetta più semplice per fare una torta. Questa torta è appunto semplice e delicata ed è perfetta per essere farcita e decorata come più preferite.
Ingredienti:
350 gr di farina 0
150 gr di zucchero di canna
70 gr di olio di semi di girasole
scorza di un limone gratuggiata
circa 300 gr di acqua
16 gr di lievito
Procedimento:
- Riscaldate il forno a 180°
- In una ciotola mettete l’acqua e lo zucchero e mescolate
- Aggiungete l’olio, la scorza di limone e setacciate la farina. Mescolate bene con una frusta elettrica.
- Setacciate il lievito sempre mescolando bene
- Ora oliate e infarinate una teglia e versateci dentro l’impasto. Infornate per circa 35-40 minuti. Inserite uno stecchino all’interno della torta per controllare che sia ben cotta.
- Potrete farcirla con una crema pasticcera ( clicca qui per la ricetta) o con veganella ( clicca qui ). Sopra potrete vedere alcuni esempi di torte che ho preparato.
Spero che questa ricetta vi piaccia.
A presto!
Can I add in some slivered pistachios?
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Of course you can. You can add nuts, fruits, chocolate, everything you want!
I’ll write as soon as possible my pistachio sponge recipe.
kiss Kiana
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Hey Kiana, thanks for making the recipe so flexible for me.
I ❤ nuts+fruits+chocolate. Deadly combo 🙂
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It’s a pleasure! ahhaha I put my recipe but you can change them following your fantasy!
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Yeah, taste enhances when you exchange ideas. Happy cooking ❤ ❤
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thank you!!! have a nice day!
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You too have a great day ahead 🙂
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