Chickpeas and peas with 3 cereals – Ceci e piselli ai 3 cereali

20140614_183905

Ingredients:

1 tin of chickpeas

150 gr frozen peas

150 gr brown rice

150 gr buckwheat

100 gr pearl barley

1 onion

2 tbsp olive oil

ground black pepper to taste

salt to taste

fresh thyme to taste

Method:

  1. Boil the cereals (control their  time of cooking in the labels. If there isn’t a lot of difference between you can boil them together or start to boil the cereal that have more cooking time and then add the others) in a saucepan with water and salt.
  2. Drip them saving 1/2 cup of boiling water.
  3. Heat the olive oil in a frying pan, add the chopped onion and let it cook for 2-3 minutes.
  4. Add the peas and let it cook until they defrost. Stir sometimes.
  5. Add the chickpeas and flavour with salt, black pepper and thyme.
  6. Add the 3 cereals into the pan, stir well and add the boiling water.
  7. Let it cook, mixing sometimes, until the water evaporates

Enjoy.

This dish is really nice also cold. You can add a drizzle of olive oil and eat it like a salad.

See you soon!

*******************************************************************

Ingredients:

1 barattolo di ceci

150 gr di piselli surgelati

150 gr di riso integrale

150 gr di grano saraceno

100 gr di orzo perlato

2 cucchiai di olio extravergine di oliva

1 cipolla

pepe nero q.b.

sale q.b.

timo fresco a piacere

Procedimento:

  1. Bollite i 3 cereali (controllate sulla confezione il tempo di cottura, se non hanno tanta differenza potrete bollirli insieme altrimenti fate bollire per primo quello con maggior tempo di cottura e aggiungete gli altri in seguito)
  2. Scolateli conservando un bicchiere di acqua di cottura
  3. Scaldate l’olio in una padella, aggiungete la cipolla tritata e fate cuocere per 2-3 minuti
  4. Aggiungete i piselli e lasciate cuocere, mescolando di tanto in tanto finchè non si scongelano
  5. Aggiungete i ceci e insaporite con sale, pepe e timo
  6. Aggiungete i cereali e mescolate bene. Ora versate il bicchiere di acqua di cottura e lasciate cuocere il tutto finchè l’acqua non evapora, mescolando di tanto in tanto

Buon appetito!

Questo piatto è buono anche freddo. Potrete condirlo con un filo d’olio prima di mangiarlo come se fosse un’insalata.

A presto!

20140614_183938

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s