Pearl barley & Chickpeas salad – Insalata di orzo perlato e ceci

20140815_172649Hi!

The second recipe I’ll give you is fast and very easy. You can prepare it in advance because it’s very nice even cold.

Ingredient:

1 tin of chickpeas

400 gr pearl barley or spelt (splelt is better but I rarely can find it in supermarket)

2 garlic cloves crushed

2 tbsp of olive oil

10-11 cherry tomatoes

black olives to taste

black ground pepper to taste

herbs to taste like rosemary or basil

salt to taste

Method:

  1. Boil the pearl barley or the spelt. in salted water
  2. Open the chickpeas tin and wash and drip them.
  3. Heat the oil in a pan and add the garlic cloves. Let it cook for 1 minute.
  4. Add the cherry tomatoes and the chickpeas. Flavour with black pepper and a pinch of salt. Let it cook until the tomatoes start to release their juice.
  5. Add the herbs and some black olives.
  6. Drip the spelt and put it in the pan. Mix well to season it well.
  7. Serve

I hope you’ll like it,  bye!

*********************************************

Ciao!

La seconda ricetta di oggi sarà facile e veloce. Si può anche preparare in anticipo perchè buonissima anche fredda.

Ingredienti:

400gr di orzo perlato o fatto (il farro è meglio solo che io qui lo trovo raramente)

2 spicchi di aglio schiacciati

2 cucchiai di olio extravergine di oliva

1 lattina di ceci

10-12 pomodori cigliegino

olive nere a piacere

pepe nero macinato q.b.

erbe aromatiche a piacere. Potete usare basilico o rosmarino.

sale q.b.

Procedimento:

  1. Cuocere il farro bollito in acqua salata
  2. Aprire la lattina di ceci, scolarli, sciacquarli e sgocciolarli.
  3. Scaldare l’olio in una padella, aggiungere l’aglio e lasciar cuocere un minuto.
  4. Aggiungere i pomodorini e i ceci. Insaporire con pepe e sale. Lasciar cuocere fino a che i pomodori non iniziano a rilasciare il loro succo.
  5. Aggiungere le erbe e qualche oliva nera.
  6. Scolare il farro e aggiungerlo al condimento. Mischiare bene per farlo insaporire.
  7. Servire

Spero che questa ricetta vi piaccia.

Alla prossima, ciao!

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