Almond cream

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Hi!

Yesterday evening I prepared Pizza for dinner so I decided to write a post to show them to you and to explain how to do an almonds cream in place of mozzarella cheese. Usually, I don’t need any replacement because I love pizza even if there isn’t any cheese on it but yesterday I tried to make a “calzone” for the firtst time and so I need something to tie all the ingredients together.

Here you can find my Pizza recipe.

Ingredients:

80 gr peeled almonds

400 ml water

2 tsp corn starch

1 pinch of salt

ground black pepper to taste

ground nutmeg to taste

you can add some herbs like oregano or parsley or rosemary. I’ll do next time.

Method:

  1. Prepare an almond milk blending almonds with water
  2. Put 350 ml of water in a saucepan
  3. Stir in 2 tsp of corn starch and mix well
  4. Add salt, black pepper and nutmeg
  5. Place the saucepan on the stove on low-medium heat. Whisk until it starts ticken.
  6. Use to flavour your pizza.

If you bake the pizza without making a calzone the cream will made a thin crust.

Bye!

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Ciao a tutti!

Ieri sera ho fatto la pizza per cena quindi ho deciso di scrivere un post per mostrarvele e per spiegarmi come fare una crema alle mandorle in sostituzione della mozzarella. Io solitamente non ho bisogno di nessun sostituto perchè la pizza mi piace anche così, senza formaggio, però ieri ho fatto per la prima volta il calzone e volevo avere qualcosa che legasse meglio gli ingredienti all’interno.

Qui trovate la ricetta della pizza.

Ingredienti:

80 gr di mandorle spellate

400 ml di acqua

2-3 cucchiaini di amido di mais

un pizzico di sale

pepe nero macinato a piacere

noce moscata macinata a piacere

potete aggiungere anche delle erbe aromatiche come origano, prezzemolo, rosmarino. Io la prossima volta lo farò.

Procedimento:

  1. Preparare un latte di mandorle frullando le mandorle insieme all’acqua.
  2. Prendere 350 ml di latte e versarlo in un pentolino
  3. Setacciare al suo interno anche 2 cucchiaini di amido di mais e mescolare bene
  4. Aggiungere il sale, il pepe e la noce moscata
  5. Mettere sul fuoco a fiamma medio bassa e continuare a mescolare fino a che non si addensa.
  6. Usare la crema per condire la pizza

Se preparate delle semplici pizze tonde, la crema in forno creerà una sottile crosticina.

Ciao!

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