Chickpeas Felafel – Felafel di ceci

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Hello everyone!

Felafel is a common dish in Middle East and even if I’m Italian I love it! For this reason I have learnt how to prepare it by myself.

Ingredients:

250 gr dried chickpeas

2 tbsp chopped parsley

bread crumbs or chickpeas flour to taste

1/2 onion

1 garlic clove

extra vergin olive oil to taste

1/2 tsp ground cumin

salt and pepper to taste

Method:

  1. Soak the dried chickpeas in water and let them stand for 24 h
  2. After 12 hours the soaking water must be changed.
  3. Drip the chickpeas and put them into a beaker and grind them with an immersion blender. You can also use a food processor.
  4. Add the onion the garlic, the parsley, the cumin and drizzle with extra vergin olive oil. Proceed  blending together until the mixture is smooth
  5. Put the mixture in a bowl and add salt and pepper
  6. Stir the mixture with your hands and just in case it is too much soft add some breadcrumbs or chickpeas flour.
  7. Take a small quantity of dough and start to create the balls
  8. If you want them more crunchy you’ll rolled them in breadcrumbs
  9. Cook them. You can fry the felafel (it’ s the most common cooking) or place them on a tray and bake in the oven at 180°C until they becomes golden brown and harder.

Enjoy!!!

I hope you like it!

See you soon

 

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Ciao a tutti!

I felafel sono un piatto molto comune in medio oriente. Io sono italiana ma li adoro per cui ho voluto imparare a prepararli con le mie mani.

Ingredienti:

250 grammi di ceci essiccati
2 cucchiai di prezzemolo tritato
Farina di ceci o pane grattuggiato
Olio extravergine d’oliva
1 spicchio d’aglio
½ cucchiaino di cumino in polvere
½ cipolla
Sale e pepe

Procedimento:

  1. Mettete i ceci in ammollo nell’acqua e lasciateli per 24 h
  2. Dopo 12 h cambiate l’acqua di ammollo
  3. Passate le 24 h scolate i ceci e metteteli nel contenitore del frullatore a immersione o in quello del robot da cucina e tritate bene.
  4. Aggiungete la cipolla, l’aglio, il cumino, il prezzemolo e un filo d’olio. Continuate a frullare fino a che non otterrete un composto liscio e omogeneo
  5. Rovesciate il composto in una ciotola e aggiungete sale e pepe a piacere. Aggiungete pangrattato o farina di ceci solo se il composto risulta troppo morbido e vi impedisce di fare le polpette
  6. Prendete una piccola quantità di impasto alla volta e iniziate a creare le polpette
  7. Se le desiderate più croccanti impanatele.
  8. Cuocete i felafel. Potrete friggerli ( questa è l’opzione più comune) o posizionarli su una teglia e cuocerli in forno a 180° finchè non saranno dorati e più duri.

Buon appetito!

A presto!

 

 

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4 thoughts on “Chickpeas Felafel – Felafel di ceci

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