Lentils burger – Burger di lenticchie

20140506_200142

Hello everyone!

Today I want to explain how to prepare these delicious lentils burgers. You can serve them as a main course or use some to prepare a tasty vegan ragù. I’ll write a post on it as soon as possible.

Ingredients:

400 gr dried lentils ( I usually use brown or green lentils or a mix of them)

1 boiled potato

1/2 onion

1 peeled carrot

1 garlic clove

1/2 courgette (zucchini)

bread crums as needed

salt to taste

sprig of parsley

sprig of rosmary

oil to cook

Method:

  1. Boil the potato
  2. Boil the lentils with a sprig of rosemary and a pinch of salt util they are very soft
  3. Peel the carrot
  4. Put the potato, the carrot, the courgette, the onion, the garlic clove and a sprig of parsley in a processor food and grind them (you can also add a piece of white cabbage if you like it) and grind them.
  5. Drain the lentils and place them in a mixing bowl.
  6. Add the mixture you have just prepared.
  7. Flavour with salt and pepper to taste
  8. Add a small quantity of bread crumbs a time mixing with your hand, until you reach the right consistency. The mixture doen’t stick anymore and you can do the stable burgers.
  9. Place the burger on a tray covered with baking paper and season them with a drizzle of olive oil. Sprinkle them with some bread crumbs to make them more crisp.
  10. Bake them in preheated oven at 180°C until they are golden brown. You can also cook them in a frying pan. In this case you have to heat up a small quantity of oil and then cook your burgers.

Enjoy!

20140506_193204

*****************************************************************************************

20140610_200327

Ciao a tutti!

Oggi voglio spiegarvi come preparare questi deliziosi burger di lenticchie. Potrete servirli come secondo oppure utilizzarne qualcuno per la preparazione di un ragù vegan. Scriverò un post a riguardo appena possibile.

Ingredienti:

400 gr di lenticchie secche (io solitamente io quelle marroni o quelle verdi oppure un mix di queste)

1 patata bollita

1 carota pelata

1/2 zucchina

1/2 cipolla

1 spicchio d’aglio

1 ciuffo di prezzemoo

1 rametto di rosmarino

pangrattato q.b.

sale q.b.

pepe nero q.b.

olio per cuocerli

Procedimento:

  1. Bollire la patata
  2. Bollire le lenticchie in acqua a cui avrete aggiunto un pizzico di sale e un rametto di rosmarino. Cuocere fino a che non si ammorbidiscono molto
  3. Pelare la carota
  4. Mettere la patata, la carota, la cipolla, la zucchina, lo spicchio d’aglio e  il ciuffo di prezzemolo dentro un robot da cucina e tritare
  5. Scolare le lenticchie e metterle dentro un recipiente
  6. Aggiungere il mix di verdure appena tritato
  7. Aggiungere sale e pepe a piacere
  8. Aggiungere poco per volta il pan grattato mescolando bene con le mani finchè non otterrete la densità giusta per formare dei burger compatti.
  9. Adagiare i burger su una teglia rivestita di carta forno e condirli con un filo d’olio di oliva e una spolverata di pangrattato per renderli più croccanti.
  10. Cuocere in forno pre-riscaldato a 180° C finchè non diventano dorati. Potrete cuocerli anche in padella. In questo caso farete scaldare poco olio prima di cuocerli.

Buon appetito!

20140506_200138

Advertisements

One thought on “Lentils burger – Burger di lenticchie

  1. Pingback: Vega Ragù – Vegù | Italian Vegan Way of Life

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s