Vegan Ladyfingers or Sponge fingers – Savoiardi vegani

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Hello, as I promised I come back with my Ladyfingers recipe.

It was my first time so I made a mistake with the size of the biscuits, but the results is not too bad at all.

Actually I made last two right and I split the others in two parts. 😀

Let’s see the ingredients:

400 gr plain flour

30gr cornstarch

90gr potato starch

170 gr cane sugar

100 gr vegan fat spread ( I used Vitalitè made with sunflower oil)

200 ml soya milk or rice milk

1 tbsp agave syrup or marple syrup or rice syrup

some drops of vanilla extract

1 tsp baking soda

2 tsp baking powder

Method:

  1. In a bowl sift all the dried ingredient except for sugar ( flour, cornstarch, potato starch, baking powder, baking soda)
  2. In another bowl pour the vegetable milk and add the sugar, the vanilla extract, the agave syrup and the vegan fat spread, mixing well.
  3. Add the dried ingredients, little by little, to the wet ingredients, blending well with the electric whisk. The dough will be a bit sticky
  4. Let it cool in the fridge for thirty minutes.
  5. Preheat the oven to 180° C
  6. Fill a pastry bag with the mixture and cut a SMALL hole in the extremity or use a small pastry tip.
  7. Create thin stripes of dough on a tray covered with non-stick baking paper, left some cm between them
  8. Bake them for about 12 minutes.

This biscuits are perfect for breakfast or to prepare delicious puddings, like Tiramisù.

See you tomorrow for my Vegan Tiramisù ( Vegamisù ) recipe.

Bye!

 

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Ciao, come promesso sono tornata con la mia ricetta dei savoiardi vegani.

Questa era la prima volta per me per cui ho fatto un errore di calcolo nelle dimensioni dei biscotti ma il risultano non è stato per niente male.

Anzi, a dire il vero, ne ho fatti due proprio come volevo che fossero, gli ultimi due. 😀 Gli altri li ho tagliati a metà.

Ingredienti:

400 gr di farina

30 gr di amido di mais

90 gr di fecola di patate

100 gr di margarina vegan. Io uso Vitalitè fatta con olio di girasole ( non so se sia reperibile in Italia)

170 gr di zucchero di canna

200 ml di latte di riso o latte di soia

1 cucchiaio di sciroppo d’agave, o di riso o di acero.

qualche goccia di estratto di vaniglia

1 cucchiaino di bicarbonato

2 cucchiaini di lievito

Procedimento:

  1. In una ciotola setacciate tutti gli ingredienti secchi, escluso lo zucchero
  2. In un’altra ciotola versate il latte e aggiungete lo zucchero, lo sciroppo, la vaniglia e la margarina ammorbidita. Mescolate bene.
  3. Unite gli ingredienti secchi a quelli liquidi, lavorando l’impasto con la frusta elettrica. Otterrete un impasto leggermente appiccicoso.
  4. Lasciate raffreddare in frigo mezzora
  5. Preriscaldate il forno a 180°C
  6. Riempite una sac à poche con l’impasto. Tagliate un PICCOLO foro all’estremità oppure utilizzate un beccuccio stretto.
  7. Create delle sottili strisce di impasto su una teglia rivestita di carta forno.
  8. Infornate per circa 12 minuti

Questi biscotti sono perfetti per la colazione e per prepare dei buonissimi dolci al cucchiaio come il Tiramisù.

Ci vediamo domani con la ricetta del mio Tiramisù Vegan (Vegamisù).

Ciao!

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3 thoughts on “Vegan Ladyfingers or Sponge fingers – Savoiardi vegani

  1. Pingback: Vegan Tiramisù – Vegamisù | Italian Vegan Way of Life

  2. Pingback: Fruit Vegamisù – Vegamisù alla frutta | Italian Vegan Way of Life

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