Borlotti Beans Balls – Polpette di fagioli borlotti

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Hi!

Today I want to share with you my favourite balls recipe. I think that these balls are a valid substitute to meatballs: their appereance looks like meatballs and also the taste resembles them.

Ingredients:

1 tin borlotti beans

1/2 onion

1 boiled potato

1 peeled carrot

1 garlic clove

bread crumbles as needed

salt to tast

back pepper to taste

nutmeg to taste

sprig of parsley

Method:

  1. Boil the potato and peel the carrot
  2. Put the borlotti beans, the boiled potato, the carrot, the onion, the garlic clove and the parsley into the blender bowl and smash them. (you can use also a hand blender)
  3. Transfer the mixture in a mixing bowl.
  4. Add salt, pepper and nutmeg
  5. Add a small quantity of bread crumbs a time mixing with your hand, until you reach the right consistency. The mixture doen’t stick anymore and you can do the stable balls.
  6. Make the balls.
  7. Roll the balls in breadcrumbs
  8. Now you can cook them in the oven or fry them. If you want to bake them you’ll have to preheat the oven to 180°, place the balls on a tray covered with baking paper, season them with a small quantity of olive oil and cook for about 10 minutes, until golden brown. (If the balls are cooked but they are not yet golden brown you can turn on the frill for few minutes). If you want to fry them you’ll have to cook them in deep hot frying oil, stir them until they’ll golden brown.

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I usually serve them with Vegan Mayonnaise.

With leftover balls I sometimes prepare a vegan ragu or Vegù. I’ll write a post on it soon.

I hope you like this recipe.

See you soon!

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Ciao a tutti, oggi voglio condividere con voi la mia ricetta preferita per fare delle polpette vegan. Io credo che questo tipo di polpette siano una valido sostituto delle polpette di carne. Infatti hanno un aspetto molto simile alle tradizionali e anche il sapore si avvicina molto.

Ingredienti:

un barattolo di fagioli borlotti

1 patata bollita

1/2 cipolla

1 carota pelata

1 spicchio d’aglio

pangrattato q.b.

1 ciuffo di prezzemolo

sale, pepe e noce moscata q.b.

Procedimento:

  1. Bollire la patata e pelare la carota
  2. Mettere i fagioli, la patata, la carota, la cipolla, l’aglio e il prezzemolo dentro un frullatore e frullare tutto (potete usare anche un frullatore a immersione)
  3. Trasferire il composto in una ciotola
  4. Aggiungere sale, pepe e noce moscata
  5. Aggiungere il pangrattato poco per volta, mescolando con le mani, fino a che non si raggiunge la giusta densità. Il composto non deve risultare appiccicoso e voi dovete riuscire a fare delle palline stabili.
  6. Fare le palline
  7. Impanarle con il pangrattato
  8. Ora potete decidere se cuocerle in forno o friggerle. Se volete cuocerle in forno dovrete preriscaldarlo a 180° e adagiare le polpette su una teglia rivestita di carta forno e condirle con un filo d’olio . Dovrete cuocerle per circa 10 minuti. Se le polpette sono evidentemente cotte ma non ancora dorate potrete accendere il grill per pochi minuti. Se invece volete friggerle dovrete farlo in abbondante olio ben caldo, girando di tanto in tanto finchè non sono dorate.

Solitamente io accompagno queste polpette con della maionese vegana.

Con le polpette avanzate faccio spesso un ragù vegan o Vegù. Scriverò prossimamente la ricetta per realizzarlo.

Spero che questa ricetta vi sia piaciuta.

A presto!

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4 thoughts on “Borlotti Beans Balls – Polpette di fagioli borlotti

  1. Pingback: Vega Ragù – Vegù | Italian Vegan Way of Life

  2. Pingback: Vegan sausage and rosemary risotto – Risotto vegan alla salsiccia e risotto. | Italian Vegan Way of Life

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