Vegan Chocolate Chips Cookies

10537394_10203834832404303_3490808994805852191_n

Hello everyone! Today I would like to introduce to you the recipe of Chocolate Chips Cookies, obviously vegan . It is very simple but very impressive. I hope you like it!

Ingredients:

300 gr flour (150 gr wholemeal flour 150gr plain flour)
150 gr cane sugar
60 ml soya milk
120 ml sunflower oil gr flour 
1 tsp baking soda
1 tsp baking powder or cream of tartar
1 pinch of salt
150 gr dark chocolate drops

Method:

  1. Preheat the oven to 180°C. Line two baking trays with non-stick baking paper.
  2. Into a mixing bowl put all the ingredients together
  3. Mix them well with your hand. You’ll get a crumbly dough.
  4. With a teaspoon take some mixture and make some balls
  5. Press the balls and put them on the tray. Left some cm distance between them because they’ll grow.
  6. Bake in the oven for about 10 minutes. Don’t worry if they will be a bit soft. They’ll become solid when they will be cool.

The texture of these biscuits looks like digestive. They are crunchy and very tasty. Preserve them in a tin box to keep them crisp.

Buon appetito! See you soon!

**********************************************************************

10306777_10203304319661816_1670062625687250071_n

Ciao a tutti! Oggi vorrei presentarvi la ricetta dei chocolate chips cookies, ovviamente versione vegan. E’ una ricetta molto semplice ma di grande effetto. Spero che vi piaccia

Ingredienti

300 gr di farina (metà integrale, metà 00)
150 gr zucchero di canna integrale
60 ml latte di soia
120 ml olio di semi di girasole
1 cucchiaino di bicarbonato
1 cucchiaino di lievito
1 pizzico di Sale
150 gr di gocce di cioccolato fondente

Procedimento:

  1. Preriscaldate il forno a 180° e ricoprite due teglie con carta forno.
  2. In una ciotola mettete tutti gli ingredienti insieme
  3. Lavorate bene tutti gli ingredienti con le mani. Otterrete un composto leggermente friabile, è normale.
  4. Aiutandovi con un cucchiaino prelevate poco impasto per volta e formate delle palline
  5. Schiacciate le palline e posizionatele sulla teglia
  6. Cuocete in forno per circa 10 minuti. Non preoccupatevi se i biscotti risulteranno ancora un po’ morbidi. Si solidificheranno una volta freddi.

Questi biscotti hanno la consistenza simile a quella dei digestive. Sono croccanti e molto buoni. Conservateli in una scatola per biscotti per evitare che perdano la loro croccantezza.


Buon appetito! A presto!

Advertisements

One thought on “Vegan Chocolate Chips Cookies

  1. Pingback: Vegan Crumble cake with cherry jam and lemon custard – Sbriciolona con crema al limone e marmellata di ciliegia | Italian Vegan Way of Life

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s